З ювілеєм, ЗСУ!: Білоруський доброволець отримав в Україні пам'ятну медаль і підвищення в званні

Олександру Молчанову вручили медаль "За звитягу".

Олександр Молчанов. Фото:http://www.svaboda.org/Колишній в'язень Площі, борисовчанин Олександр Молчанов, який знаходиться в Україні у зоні АТО, повідомив, що йому вручили медаль "За звитягу". Про це він розповів виданню Радыё Свабода, інформують Патріоти України.

"Це медаль на честь свята. Я зараз перебуваю на авдіївській промзоні. Ми тут виконуємо невеликі бойові завдання. Сьогодні в день свята збройних сил України привітали, мене підвищили в званні. І вручили таку пам'ятну медаль. Приїхало командування батальйону, привітали", - розповів Олександр Молчанов.

- А яке зараз у тебе звання?

- Старший солдат. Дуже приємно, що хтось якимось чином оцінює те, що я тут роблю. Я зараз потрапив в одну з найгарячіших точок - Авдіївську промку. Виконуємо, що від нас вимагається, стараємося.

- Яка там ситуація?

- Активно йдуть бої, практично щодня. По суті, щодня чуєш свист куль над собою. Природно працюють гранатометними пострілами. Ну, це робочі моменти. До цього тут всі звикли. Ну і ми, звичайно, відповідаємо взаємністю.

Чоловік відмовився від мобілізації через пораду брата-військового: Стало відомо, чим це закінчилось

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:58

У Чернівецькій області до 1 року та 10 місяців обмеження волі засудили чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації. На суді він заявив, що в армію не пішов, оскільки його брат-військовий порадив уникати служби. Про це йдеться у вир...

Під виглядом прогулянок із собакою: СБУ затримала у Харкові коригувальника РФ, який шпигував за позиціями ЗСУ (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:47

Служба безпеки України нейтралізувала діяльність ще одного російського коригувальника, що наводив російські ракети на військові об'єкти. Ним виявився житель Харкова. Для "прикриття" під час збору розвідданих він використовував собаку, якого нібито вигу...