"Стрілець однозначно із смертоносним залізом прибув із Росії": Журналіст оприлюднив подробиці загибелі медика Сабіни Галицької у зоні АТО

Осколки металу, який вбив жінку-медика, привезли до Києва, тож українські фахівці мають встановити, звідки ракета потрапила до України.

Ілюстрація:Facebook

Цілком імовірно, що бойовиком, внаслідок пострілу якого загинула медик Сабіна Галицька поблизу Катеринівки Луганської області, був росіянин, оскільки володів неабияким професіоналізмом. Про це повідомив відомий український журналіст Андрій Цаплієнко на своїй сторінці у Facebook, зазначають Патріоти України.

"Одне із найсумніших відряджень в зону АТО. Ми були на місці загибелі медсестри Сабіни Галицької та бачили машину, борт якої пробила керована протитанкова ракета. В цій бронемашині було четверо. Прямували до нещодавно звільненої Катеринівки. Туди, де люди вже забули, який має вигляд медик. У медичній сумці Сабіни були ліки для сердечників та гіпертоніків. Бо саме з цими старечими хворобами здебільшого й стикаються військові лікарі у колишній "сірій зоні", – підкреслює військовий кореспондент.

За його словами, дорога тоді вважалася безпечною, оскільки до позицій бойовиків було щонайменше три кілометри, однак за півсотні метрів до Катеринівки командир машини Володя побачив дим на позиціях бойовиків і подумав, що це вибух міни.

Як каже Володя, через десять-дванадцять секунд відчув удар у правий борт машини і водій знепритомнів, відтак він взяв керування на себе, аби відвести БРДМ (бойова броньована машина розвідувальних військ – "24") з лінії вогню, бо за першою ракетою могла прилетіти друга". В машині були четверо. Троє молодих бійців і Сабіна. Могли загинути всі. Зазвичай кумулятивний струмінь пропалює броню та винищує все живе під металом. Але заряд не спрацював так, як він працює. Ракета своєю масою проломила броню. Якраз там, де за тонким протикульовим шаром металу сиділа дівчина-медик. Від другого пострілу своїх поранених товаришів зумів врятувати командир машини, Володя. Пам’ятаєте, як він сказав, що відвів машину з лінії вогню? Та Сабіну він не зміг врятувати, – додає Цаплієнко.

Водночас представник ЗМІ зауважив, що осколки металу, який вбив Сабіну Галицьку, привезли до Києва, тож українські фахівці мають встановити, звідки ракета потрапила до України.

На його переконання, стрілець однозначно прибув із Росії разом із смертоносним залізом, "бо для того, аби стріляти так влучно, треба бути серйозним профі".

"Отже, біля Катеринівки, мене охопило відчуття якогось пекельного дежавю. Це вже було. Саме тут, на цьому місці, я це вже бачив. Минулою зимою. На цій ділянці лінії зіткнення ворожий оператор протитанкового комплексу влучив в джип, у якому їхав розвідник Віталій Сенюк. Не пройшло й двох місяців, як ракета спалює машину з водієм 24-ої бригади Володею Пірусом. Загалом таких влучань на цій ділянці не менше півдесятка. Один і той самий почерк. Постріл з наддалекої, граничної для такого виду зброї, дистанції. Через кілька секунд другий. Аби добити. Теж влучний. Того, хто стріляв, можна вважати протитанковим снайпером", – констатував Цаплієнко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 19 квітня. Розпочата цього дня справа принесе позитивний результат

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 19 квітня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Старопещерника, мученика Феона і патріарха Трифона Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують патріарха Євстихія Константинопольського. ...

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...