З Росії на окуповану територію Луганщини ведуть кабель і будують підстанції - координатор блокади ОРДЛО

​Росія збирається підключити окуповану Луганщину зі свого боку, пояснив Анатолій Виногродський.

Ілюстрація:Кореспондент.net

Росія будує лінії електропередач, підстанції та іншу енергетичну інфраструктуру для того, щоб забезпечувати електроенергією тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей. Про це на прес-конференції в Києві повідомив екс-командир батальйону "Донбас", один із координаторів торговельної блокади з окупантами Анатолій Виногродський, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"За нашими розвідданими, з Росії на окуповану територію Луганської області ведуть кабель і будують підстанції. Тобто, вони готуються підключати окуповану частину Луганської області з боку Росії", — сказав він.

Крім того, Виногродський додав, що, за його даними, Росія планує зупинити постачання вугілля до Луганської ТЕС.

"Постачання вугілля на Луганську ТЕС буде зупинено, або вона використовуватиметься для політичного тиску на Україну", — заявив він.

За словами Виногродського, Краматорська ТЕЦ має запаси вугілля на 17 діб роботи, а Слов'янська ТЕС може працювати в режимі генерації тепла до 28 березня.

Як відомо, блокада захопленого бойовиками Донбасу триває вже кілька тижнів. Бійці і громадські активісти перекрили рух товарних потягів на луганському напрямку, на кордоні з окупованою Горлівкою. Головна їхня вимога – звільнити українських полонених, припинити торгівлю з бойовиками і визнати захоплені райони Донецької та Луганської областей окупованими.

Ветеранську блокаду раніше засудили в керівництві держави – зокрема, категорично проти висловився прем'єр Володимир Гройсман. СБУ зазначала, що торгова блокада завдає державі колосальні збитки. Зате в підтримку акції висловлюються деякі народні депутати.

Президент Порошенко заявив, що через блокаду на Донбасі Україна може втратити до 2 млрд доларів, а курс національної валюти похитнеться.

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...