З такою батареєю за тепло і світло можна більше не платити (відео)

Житель Запоріжжя змайстрував обігрівачі зі ... звичайних бляшаних банок від напоїв.

Альтернативне тепло. Скріншот.

Повністю відмовитись від платіжок за газ і електрику та жити у теплі й зі світлом – можливо. Саме це доводить житель Запоріжжя Олег, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Колишній льотчик-інструктор збудував будинок, який не залежить від жодної міської тепло- та енергомережі. Натомість використовує сонце та приймачі альтернативної енергії, які винахідник будував самостійно. У хід пішли навіть алюмінієві банки від напоїв.

Олег завжди цікавився електронікою. Тому швидко зрозумів користь від сонячних конвекторів. Для виготовлення у хід пішли навіть алюмінієві бляшанки від напоїв – вони швидко нагріваються і добре віддають тепло.

Каже, один такий конвектор обійшовся всього у 2 тисячі гривень.

Навіть у похмурий день температура, яку виробляють сонячні конвектори, сягає 40 градусів. Як тільки з’являється сонце, вона підіймається до 90.

У середньому кожна з кімнат будинку загальною площею понад сто п’ятдесят метрів – нагрівається до 30 градусів.

За приблизними підрахунками сонячний дім щомісяця заощаджує господарям 3-4 тисячі гривень тільки на опаленні, ще близько тисячі – на освітленні.

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...