За чотири роки жодної догани: Нахімовця, котрий відмовився присягати Росії в Севастополі, вигнали з ганьбою з одеського закладу (відео)

Хлопець прийшов до суду, де буде намагатися довести Міністерству оборони, що контракт не порушував, а відповідно гроші за навчання не повинен повертати.

Філіп Македонський. Фото: скрін відео

З Одеської морської академії відрахували Філіпа Македонського, одного з курсантів, який не зрадив і не залишився в захопленій окупантами Кримській академії імені Нахімова. Він був одним з трьох нахімовців, які півтора року навчалися в Британському королівському морському коледжі. Зараз же його вигнали з ганебною характеристикою. Про це йдеться у сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

"За чотири роки жодного стягнення. У мене були за перші два роки служби, поки служив у Севастополі, тільки одні подяки за службу, а приїжджаю з Англії, у мене виявляється, що моя стара службова картка втрачена і місяць тому на ній з'являється три стягнення незрозуміло звідки, просто за дрібниці", - розповідає курсант Філіп Македонський.

Юнак не може збагнути — чому після повернення в Україну до нього у виші змінилося ставлення. Його характеристика рясніє словами "недисциплінований, схильний до брехні та хамської поведінки". Натомість під час літньої практики на флагмані ВМС "Гетьмані Сагайдачному" його характеризували як хорошого фахівця та покірного військовослужбовця.

"Повернувшись з Англії, коли ми отримали там безцінний досвід і захотіли його застосувати тут, виявилося, що тут це нікому не потрібно. Просто люди до сих пір хочуть залишатися в колишній системі. Може бути через те, що я сильно активний або в деяких випадках агресивно поводився і відкрито показував своє невдоволення, але теж просто мовчати для мене неправильно", - каже Македонський.

На факультеті ВМС наполягають — відрахували Македонського з вишу саме через академічну заборгованість. У нього чотири не складені іспити та ненаписана курсова. Дисципліна курсанта також відіграла не останню роль.

"В нього були певні конфлікти з викладачами, з однокурсниками ну і неодноразово він розглядався на засіданні кафедри з приводу свого навчання, а він не встигав по декількох дисциплінах. Я вважаю, що він не зміг адаптуватися повною мірою до реалій сьогодення і він ще живе десь, можливо, в Британії", - каже Ростислав Шаров, начальник факультету ВМС Одеської національної морської академії.

Колеги-курсанти Філіпа намагаються підтримати його і кажуть, що попри деякі хиби в навчанні та дисципліні, йому мали дати ще один шанс. "Особисто для мене відрахування, я не вважаю, що потрібно відраховувати. Усе ж дати можливість якось вплинути іншими методами", - каже курсант Олександр Краснюк.

"Я сам відвідував Францію, я побачив, як люди служать, і як у них це все влаштовано там. Так, це дуже цікаво, але приїхавши сюди, я прекрасно розумію що у нас не все так добре, як би ми хотіли, але ж ми не можемо взяти сьогодні все змінити і поставити так, як у них, тому що все робиться поступово", - вважає старшина роти Іван Долгих.

Сьогодні Філіп прийшов до суду, де розглядатимуть адміністративний позов. Тут намагатиметься довести Міністерству оборони, що контракт не порушував, а відповідно гроші за навчання не повертатиме.

Одну людину діставали прямо з-під коліс: Голова райдержадміністрації влетів у натовп людей в Броварах (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:54

Голова райдержадміністрації у Броварах влетів на авто в натовп людей, четверо людей отримали тяжкі травми, передають Патріоти України. Троє людей отримали переломи, ще одну людину діставали прямо з-під коліс авто. Йдеться про голову райдержадміністраці...

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...