За гратами або вбили? "У 2014-му нам говорили, що в ростовському госпіталі 140 українських поранених", - мама зниклого безвісти бійця

Востаннє Андрій Лозінський зателефонував матері 5 вересня 2014 року з чужого телефону і встиг сказати, що потрапив у полон.

Ядвіга Лозинська (крайня ліворуч) із матерями зниклих безвісти солдатів. Фото: Фейсбук.

Ядвіга Лозинська, мати 24-річного Андрія Лозинського, який пропав безвісти після іловайських боїв у 2014 році, в інтерв'ю кореспонденту видання "ГОРДОН" розповіла, що багатьох полонених українців вивезли в Росію, де експлуатують як робочу силу. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із її міркуваннями.

За її словами, вона самостійно веде пошуки сина, який востаннє зателефонував їй 5 вересня 2014 року з чужого телефону і встиг сказати, що потрапив у полон. Жінка розповіла, що їздила в окупований Донецьк, ходила у колишню будівлю Служби безпеки України, де її запевняли, що Андрія у них немає.

"Уже набагато пізніше я дізналася, що він був там. Мені не захотіли його показувати. Потім їх перевели до колонії №10 у Сніжне і тримали там до грудня 2014 року. Коли почали в Донецьку наводити лад, усіх, хто був у списках, обміняли, а тих, хто значився зниклим безвісти, віддали "луганським бандитам", – повідомила Лозинська.

Вона зазначила, що розпитувала про свого сина всіх, хто повертався з полону. "Мені говорили, що у 2015 році він був на заводі в районі між Брянкою та Свердловськом у Луганській області. Потім їх вивезли у 38-му колонію під Свердловськом. А звідти їх возять на різні будівельні роботи в Курську і Ростовську області. Офіційно цього, звичайно ж, ніхто не підтверджує. Ще у вересні 2014 року нам говорили, що в ростовському військовому госпіталі 140 українських поранених. Куди вони поділися? Звільнені з полону говорили, частину повернули до України, а частина вивезли до Росії. Не виключено, що і їх возять по будівництвах Росії як рабів", – наголосила мати зниклого бійця.

Не готові воювати: Соціологи з'ясували, в якому регіоні України найбільш поширене прагнення уникнути мобілізації

четвер, 25 квітень 2024, 18:30

Прагнення уникнути мобілізації найбільш поширене на сході. Загалом в Україні готовність до мобілізації перебуває на посередньому рівні. Такі даніоприлюднив фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, передають Патріоти України. "Визначаючи реа...

Генконсульство України в одному з міст Польщі поновило видавання паспортів

четвер, 25 квітень 2024, 18:26

Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи. Про це в коментарі "Укрінформу" ...