За логікою скреп - завдав збитків: У Росії оштрафували велосипедиста за наїзд на дорожню яму

Оштрафований велосипедист оскаржив постанову, заявивши, що не створював небезпеки і перешкод для руху.

Бути велосипедистом у РФ - дуже ризиковано. Ілюстрація: соцмережі.

Пензенського велосипедиста Андрія Чикіна оштрафували за наїзд на дорожню яму і заподіяння їй пошкоджень. Про це він розповів «Ленте.ру», передають Патріоти України.

За словами пензенців, інцидент стався в листопаді минулого року, коли він повертався з роботи додому і влетів в невідгороджену і засипану снігом дорожню яму. В результаті чоловік отримав синці і пошкодив свій велосипед: зламав три спиці переднього колеса і задній перемикач.
«Мене ця ситуація обурила, я вирішив, що досить цій ямі бути, треба звернутися в поліцію. Там я збирався зафіксувати факт ДТП, а потім вже звернутися до того, хто відповідальний за цю вибоїну, щоб компенсувати збитки. Не став чекати співробітників ДАІ, тому що було холодно, склав з очевидцями карту аварії і через кілька днів пішов до районного відділу. В результаті мене викликали на пояснення і сказали, що мені належить сплатити штраф», - розповів Андрій Чикін.
У постанові ГІБДД говорилося, що Андрій «наїхав на вибоїну, заподіявши пошкодження». І притягається до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 12.29 КоАП РФ ( «Порушення Правил дорожнього руху особою, яка керує велосипедом»), а також піддається покаранню у вигляді штрафу в розмірі 800 рублів.

В результаті оштрафований велосипедист оскаржив постанову, заявивши, що не створював небезпеки і перешкод для руху. Крім того, ніяких знаків про проведення дорожніх робіт біля ями не було.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...