За минулу добу у зоні АТО військові знешкодили трьох розвідників

На окремих ділянках лінії зіткнення підтримується напруженість через обстріли українських позицій

Фото: news.dtkt.ua

Найбільш інтенсивному вогневому впливу піддавались опорні пункти сил АТО із застосуванням ствольної артилерії та мінометів 2 АК у районах н.п.Новоолександрівка, Новозванівка, Троїцьке, Миронівський та Луганське, повідомляють Патріоти України з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони України.

На Слов’янському напрямку (район т.зв. “Світлодарського виступу”) за розпорядженням командування Центру територіальних військ Південного ВО ЗС РФ, посилено угруповання військ артилерійськими підрозділами 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Також було зафіксовано дії противника на інших напрямках:

-Новоайдарський. У районі Красний Яр інженерно-саперним підрозділом 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) вдосконалюється інженерне обладнання передових позицій;
-Донецький. Передові підрозділи 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК посилені особовим складом розвідувальної роти полку;

-Маріупольський. У районі Комінтернове вдосконалюється інженерне обладнання передових позицій 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК. Заплановано поповнення боєкомплекту мінометних підрозділів полку.

Зафіксовано чергові факти постачання озброєння та військової техніки з території РФ:
через пункт пропуску Ізварине у напрямку Краснодон – 10 танків, п’ять 122-мм РСЗВ “Град” та вантажні автомобілі; через Харцизьк у напрямку міста Донецьк – 12 танків; Іловайськ – 15 одиниць 122-мм реактивних систем залпового вогню “Град”.

Командування ЗС РФ продовжує використовувати бойові дії на тимчасово окупованих територіях сходу України для випробування в бойових умовах сучасних артилерійських боєприпасів.
Підтверджено, що до мінометної батареї (розташована на території шахти ім.Ізотова у районі Горлівки) 1 мотострілецького батальйону 3 окремої мотострілецької бригади надійшов комплект керованого озброєння КМ-8 “Грань”, призначений для знищення та ураження одиночних та групових цілей, у тому числі фортифікаційних споруд, першим пострілом, без додаткової пристрілки. Склад комплекту: 120-мм керована міна (довжина – 1200 мм, вага – 27 кг, вага бойової частини – 11,2 кг), обладнана лазерною головкою самонаведення 9Э430; комплекс засобів автоматизованого управління вогнем “Малахит”, що складається з пульта управління командира і лазерного далекоміра-цілевказника з прицілом тепловізійного типу; засоби зв’язку.

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, артилерійських систем калібром понад 100-мм, САУ та РСЗВ у районі н.п.Ясинувата, Саханка та Донецьк.

Незважаючи на стагнацію економіки та поглиблення внутрішніх соціальних проблем, керівництво Росії продовжує виділяти кошти для розширення пропаганди та активізації інформаційно-психологічних операцій проти України з тимчасово окупованих територій Донбасу. Встановлено, що на розвиток цифрового телебачення та утримання органів управління інформаційною політикою та інфраструктурою зв’язку (загалом близько 300 чоловік) т.зв. народних республік у червні із бюджету Російської Федерації виділено 27 млн. російських рублів для потреб "ДНР" та 19 млн. російських рублів для потреб "ЛНР".

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...