"За миску каші терорист розкрив душу підступним "украм": Бутусов розповів подробиці взяття в полон найманця з РФ (фото)

Українські військові дізналися про блукаючого найманця від продавців продуктових магазинів, де він намагався придбати їжу за російські рублі.

Голодний росіянин втік від "своїх". Фото: соцмережі.

Російський найманець Микола Покусаєв, якого українські військові взяла в полон на Донбасі, пішов від терористів через безвихідь, передають Патріоти України.

"Блукаючий москаль або оповідь про те, як Н-ська бригада взяла в полон супостата. В деякому царстві-деякій державі, деякий час назад відбулася важлива подія - захоплений громадянин Репресивної Федерації зі зброєю в руках", - написав на своїй сторінці в Facebook журналіст Юрій Бутусов.

Українські військові дізналися про блукаючого найманця від продавців. "Виявилося, що воїн РФ пройшов непоміченим крізь бойові порядки бригади, і був узятий в полон бійцями протитанкового артилерійського дивізіону в тилу українських військ. Більш того, за запевненнями бійців бригади, П. блукав в нашому тилу кілька діб. Про існування блукаючого москаля українським військовим повідомили продавщиці сільських магазинів, до яких зайшов військовий зі зброєю в російському "цифровому" камуфляжі, і до жаху продавщиць намагався купити продукти за російські рублі", - додав він.

Журналіст також зазначив, що за терористом з РФ почалося полювання. "За миску каші терорист розкрив душу підступним "украм". Господарство в його рідному щасливому селі нафіг розвалилося, і щоб годувати сім'ю він знайшов вигідний бізнес - воювати до найманців на Донбас, це ж тепер в РФ шо-та типу БАМу, обіцяли великі гроші - цілих 15 тисяч рублів (близько 7 тис. гривень. - Ред.) на місяць плюс форма і харчування! Уклав контракт, відчув себе частиною могутнього "русского міра", - написав він.

Однак, частину грошей російські командири у солдатів відбирали на всякі потреби, а скаржитися на таке було заборонено. "У П. забирали гроші часто, тому що він від безвиході регулярно з товаришами випивав, аватарив, хоч і карали всіх. Але в тил його не відправляли, адже людей немає на передовій, хоч аватари, але всі потрібні. Прикинувши що і тут розбагатіти не вдасться, а кулю можна заробити від своїх навіть швидше, ніж від "укрів", П. вирішив пробиратися додому не через російську, а через українську територію", - додав Бутусов.

Таким чином росіянину здавалося безпечніше. Терорист найбільше боявся, що командири зловлять його і вб'ють, щоб продовжувати відбирати його гроші. "Ось блукаючий москаль і взяв автомат і пішов собі прямо у напрямку українських позицій. Та тільки на позиції не потрапив. І на мінне поле теж не потрапив, і з дозорами пильними не зустрівся. Дурням та п'яним щастить. Пощастило якось, адже оборона бригади незламна, муха не пролетить. Розвідку бригади якраз відвели кудись, "перемир'я" всюди дотримуються строго-настрого, де вже тут за фронтом за всім угледіти. Ось і прокрокував москаль на позиції артилерії. Там його і взяли", - резюмував він.

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...