За прикладом Китаю: Радник Путіна запропонував обмежувати в РФ доступ до інтернету

Герман Клименко вважає, що Росії пора серйозно думати про "інформаційну безпеку".

Ілюстрація:Кореспондент.net

Росія може забезпечити свою інформаційну безпеку в тому випадку, якщо візьме на озброєння досвід Китаю щодо обмеження інтернету. Про це заявив радник президента РФ з питань розвитку інтернету Герман Клименко, повідомляють Патріоти України з посиланням на Интерфакс.

"Шлях один - це китайський варіант. Безумовно, контроль потрібен, тому що не існує жодної можливості цьому запобігти. Китай менш педантичний до думки суспільства, вони оцінили загрозу і обмежили інтернет. Тепер у них таких проблем немає", - сказав він під час лекції у Військовій академії Генштабу ЗС Росії.

Клименко вважає неприпустимим, коли іноземні компанії, які працюють на території РФ, не відповідають на запити російських правоохоронних органів.

"Ми знаходимося в дивній позиції, коли на території РФ перебуває іноземна компанія, заробляє гроші, проте на жоден запит правоохоронних органів вони не відповідає. На жаль, ми не можемо написати в WhatsApp і попросити відключити шифрування", - поскаржився радник російського президента.

Клименко підкреслив, що якщо закордонні месенджери і соцмережі не співпрацюватимуть з правоохоронними органами "будь-яка держава, яка поважає себе, має їх викинути".

Як відомо, в КНР ввели цензуру в інтернеті для "запобігання поваленню соціалістичної системи і захисту від тероризму".

Справжнє обличчя "рускава міра": В окупаційній армії РФ канібал та маніяк-убивця стали найліпшими друзями

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:00

Канібал та маніяк-вбивця, що воюють в лавах окупаційної армії РФ проти України, познайомилися на фронті і стали найліпшими друзями. Про це повідомляє російське видання Волгоград онлайн. . Російський людоїд Дмитро Малишев 10 років тому вбив знайомого т...

"Людина змінилась": Стаховський сказав, що думає про Усика і його позицію щодо України

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:59

Боксер Олександр Усик дуже змінився за роки повномасштабної війни та розкрився як справжній патріот України. Таку думку в інтерв'ю "РБК-Україна" висловив легендарний екс-тенісист Сергій Стаховський, який зараз захищає нашу країну на фронті, передають ...