За співпрацю з бойовиками: Суд виніс вирок "народному мерові" Маріуполя

У суді Фоменко частково заперечував свою провину.

Ілюстрація: ЖЖ

"Народному меру" Маріуполя Олександру Фоменку присудили 6 років і 9 місяців позбавлення волі за посягання на територіальну цілісність і недоторканість України. Про це пише 0629.com.ua з посиланням на реєстр судових рішень, повідомляють Патріоти України.

З травня 2014 року Фоменко, який працював директором приватного підприємства "Альянс ПС", розуміючи незаконність і злочинність своїх дій, активно займався легалізацією терористичної організації "ДНР" у Маріуполі. Він вступив у змову з представниками терористів із метою захоплення влади в місті, хотів зайняти місце "народного мера" і виступав за зміну конституційного ладу України.

1 червня 2014 року пособник окупантів проголосив себе "народним мером", керуючись підтримкою "ДНР" із Донецька, і приступив до своїх фіктивним обов'язків. Протиправна діяльність "мера" була зупинена правоохоронними органами 12 червня 2014 року.

У суді Фоменко частково заперечував свою провину. Він говорив, що все життя займався громадською діяльністю, на мітинги потрапив випадково, і що йому пропонували посаду "мера" присутні на мітингу люди. Також обвинувачений говорив, що ні з ким із "ДНР" знайомий не був, знав про організацію тільки з інтернету та закликав просто створити контролюючий орган над міською владою. Фоменко називав себе громадянином України й наполягав, що не хотів організації інших держав.

Однак один із допитаних маріупольських журналістів Микола Лисогор на суді розповів, що знімав усе, що відбувається, на камеру і зрозумів, що обвинуваченого призначили "мером". Розглянувши всі свідчення свідків і військовослужбовців, що брали участь у затриманні Фоменка, суд визнав його винним за частиною 2 статті 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та засудив на 6 років і 9 місяців тюремного ув'язнення. Час перебування в СІЗО з моменту затримання зараховані в термін відбуття покарання. Арешт майна був скасований.

Мобілізація триває: У яких випадках повістка може вважатися недійсною і чи можна відмовитися від неї

вівторок, 19 березень 2024, 6:22

В Україні повістка, яка не заповнена правильно, може бути визнана недійсною. Проте юристи зазначають: незначна помилка не є поважною причиною відмови від отримання повістки чи неприбуття до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки ...

Коли житлове питання стоїть гостро: Українські полярники показали домівку пінгвінів-верхолазів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 5:00

В Антарктиці українці знайшли гніздо пінгвінів у незвичайно високій "точці". Учасники антарктичної експедиції зафіксували гніздування пінгвінів на висоті 295 метрів над рівнем моря. Про дивовижу повідомили у Національному антарктичному центрі України. ...