За створення пташиного могильника: На Київщині затримано екс-регіонала, власника "Гаврилівських курчат"

Затримані власник підприємства, колишній депутат від Партії регіонів Євген Сігал, а також його дружина Марія Сігал.
Євген Сігал. Фото: inforesist.org.

Генеральною прокуратурою затримано власників великого аграрного холдингу по підозрі в організації пташиного могильника і забруднення навколишнього середовища. Про це повідомляє прес-служба ГПУ, передають Патріоти України.

Повідомляється, що підприємство знаходиться в Київській області і займається розведенням домашньої птиці, виготовленням м'ясних продуктів. Згідно із законодавством відходи такого виробництва повинні зберігатися на спеціальних майданчиках, обладнаних для запобігання їх попадання в грунт і водні об'єкти.
З метою економії коштів власники «курячого» бізнесу організували утилізацію відходів шляхом їх поховання на земельних ділянках, а також створення стихійних могильників. Подібний спосіб переробки несе велику загрозу для здоров'я жителів навколишніх сіл.

Відомо, що до правоохоронців зверталися місцеві жителі і активісти, які безпосередньо на собі відчували негативні наслідки діяльності птахофабрики. Після розголосу серед громадськості фігуранти справи нібито почали знищувати відходи, насправді викопуючи рів і засипаючи рештки піском.

В рамках кримінального провадження встановлено організаторів і учасників злочину, пов'язаних із діяльністю зазначеного бізнесу і з контролюючими органами. Навколишньому середовищу було завдано шкоди на понад 200 мільйонів гривень. З метою припинення протиправної діяльності правоохоронці затримали організаторів.
Як повідомляє видання Insider, затримані власник підприємства, колишній депутат від Партії регіонів Євген Сігал, а також його дружина Марія Сігал. 6 червня було проведено 14 обшуків в приміщеннях агрохолдингу, контролюючих організацій, а також за місцем проживання осіб, проведено огляд пташиних могильників, взяті забори води і грунту для проведення експертиз.

Затриманим власникам фабрики повідомлено про підозру за статтями про «створення злочинної організації», «порушення правил екологічної безпеки» і «порушення правил охорони або використання надр».

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...