За відмову від громадянства РФ у Криму звільнили кандидата наук

За проукраїнську позицію керівництво ботсаду звільнило, окрім вченого Корнільєва, ще двох співробітників.

Фото: crimeahrg.org

В окупованій Ялті молодого вченого Гурія Корнільєва звільнили з роботи. Як каже Корнільєв, звільнення пов’язано з його відмовою прийняти російське громадянство. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на сторінку "Кримської правозахисної групи" у "Фейсбуці".

Кандидата біологічних наук Корнільєва звільнили з Нікітського ботанічного саду 8 серпня 2016 року. Учений розповів, що ніколи не підтримував дії Росії щодо Криму та ще у березні 2014 року написав відмову від паспорту РФ. Керівництво неодноразово попереджувало Корнільєва, що він повинен відкликати свою відмову. Через два роки учений залишився без роботи.

У копії трудової книжки, яку учений надав у розпорядження правозахисників, вказано, що звільнили його "у зв'язку зі скороченням штату". Керівництво ботсаду ліквідувало посаду наукового співробітника, яку раніше займав Корнільєв.

"Попередньо зі мною провели бесіду, сказавши, що оскільки я, добровільно відмовившись від отримання російського паспорта, "продемонстрував антиросійську позицію", то не маю "морального права" працювати "на російському підприємстві", а повинен їхати "на Україну", - розповів біолог. За словами Корнільєва, за проукраїнську позицію керівництво ботсаду звільнило, окрім нього, ще двох співробітників.

У Тернопільській області син морив голодом 93-річну матір (фото)

вівторок, 14 травень 2024, 19:43

«Поліцейські оперативно прибули до помешкання пенсіонерки. Син жінки поводився агресивно, погрожував, кидався на поліцейських з кулаками. Як згодом з’ясувалося, зловмисник має психічні захворювання», – додали в поліції. . Пенсіонерку доправили до лікар...

Коли до України прийде справжнє потепління: Синоптикиня назвала дату

вівторок, 14 травень 2024, 18:37

В Україні потеплішає вже від четверга, 16 травня. Завтра, 15 травня, в Україні вдень температура повітря буде становити 13-16°. Заморозки відступлять. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко. "Від 16-го травня стовпчики термометрів поступово дряп...