За "видатні" заслуги? Скандальний російський олігарх отримав українське громадянство

Дану інформацію підтвердили в Державній міграційній службі, уточнивши, що реалізація права на набуття громадянства України за територіальним походженням є суб'єктивним правом, залежить тільки від волевиявлення особи і не може бути обмежена державою.

Костянтин Григоришин. Фото:www.depo.ua

Російський мільярдер Костянтин Григоришин, основні активи якого перебувають в Україні, отримав українське громадянство. Про це повідомляє агентство Інтерфакс, посилаючись на інформоване джерело, передають Патріоти України.

Як зазначається, дану інформацію також підтвердили в Державній міграційній службі, уточнивши, що реалізація права на набуття громадянства України за територіальним походженням є суб'єктивним правом, залежить тільки від волевиявлення особи і не може бути обмежена державою.

"Громадянин Російської Федерації і Республіки Кіпр Григоришин Костянтин Іванович звернувся до одного з підрозділів міграційної служби із заявою про набуття громадянства України в спрощеному порядку за територіальним походженням відповідно до частини першої статті 8 Закону України "Про громадянство України", в зв'язку з тим, що народився на території України", - пояснили у відомстві.

Також в міграційній службі відзначили, що в зазначеному законі відсутні підстави, які б унеможливлювали отримання громадянства України за територіальним походженням.

"Отже, наявність будь-якого кримінального судочинства на території України або, наприклад, Російської Федерації щодо особи не є підставою для відмови в прийнятті позитивного рішення про набуття особою громадянства України за територіальним походженням", - додали в Держміграційної службі.

"Люди занадто розслабились": Росіянин, який воює за Україну, розповів, що його розчаровує у цивільних українцях

четвер, 28 березень 2024, 19:28

Росіянин, який від 2014 року воює за Україну, боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів, що українцям потрібно знову стати єдиним цілим, як це було 2022 року, щоб перемогти Росію, передають Патріоти України. "Барсік" наголосив, що на початку війни ук...

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...