Зачуханий доходяга перетворився на вишуканого красеня: Коли після місяців лікування бездомний кіт вперше відкрив очі, люди були вражені (фотофакти)

Людство настільки сильно зациклене саме на собі, що постійно забуває золоте правило, сформульоване Антуаном де Сент-Екзюпері: «Ми відповідаємо за тих, кого приручили».

У світі величезна кількість бездомних тварин, які важко виживають, і часто-густо терплять знущання від людей. Одним з таких був кіт Коттон (Cotton.- в перекладі «бавовна) повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Коли його знайшла Кармен Вайнберг тварина перебувала у жахливому стані: голодна і змучена, в кліщах та корості. Бідолаха не міг навіть відкрити очі. А сліпому коту вже точно довго не протягнути. Жінка - засновник організації Animal Friends Project Inc, без роздумів взяла нещасне створіння до себе.

Кармен вже давно працює з бездомними тваринами, завдяки її діяльності безліч тварин отримали другий шанс і люблячі сім'ї.

«Більшість цих кішок потребували стерилізації та догляду, і багато хто з них були хворі і травмовані, а люди і організації, схоже, не особливо допомагали їм. Я передбачала, що, привертаючи увагу до цієї проблеми, люди стануть друзями тварин і захочуть їм допомогти», - розповідає активістка.

«Мій чоловік, син, дочка і сестра дуже допомагають, у мене є кілька волонтерів та вихователів, але більшу частину координування і роботи я виконую сама, так як я відвідую райони з низьким рівнем доходу, де живе більшість котів».

В першу чергу Кармен вимила Коттона, а після добре нагодувала. Потім почала доглядати за бідолахою, мазала кремами і кокосовим маслом, давала антибіотики.

«Коти, такі як Коттон, залежать від людей, так як не завжди можуть попросити про допомогу ... Я впевнена, що багато людей проходили повз через те, що він виглядав хворим. Але він просто чекав, щоб хто-небудь дав йому шанс», - поділилася думками місіс Вайнберг.

Метаморфози, що відбуваються з хворою твариною були вражаючими. Потроху котик почав повертатися в форму і навіть намагався знову відкрити очі.

Складно переоцінити значення звичайнісінької турботи. Не дивно, що кіт дуже прив’язався до жінки. Та й Кармен відповідала взаємністю.

Однак найбільший сюрприз чекав попереду. Коли Коттон зумів нарешті відкрити очі, виявилося, що у нього гетерохромія.

«Ми думали, що він сліпий, і що цього вже не вилікувати, - пояснила Кармен, - Ветеринар думав, що навіть коли очі відновляться, вони можуть бути пошкоджені, але реальність виявилася зовсім іншою. Це був такий чудовий сюрприз. Його очі просто прекрасні».

Через кілька місяців в Коттоні складно було впізнати того самого напівживого кота. Він знову став активною і веселою твариною.

Кармен отримала безліч прохань віддати кота в іншу сім'ю. Але ці двоє так сильно здружилися, що рятувальниця відхилила всі пропозиції.

«Моя порада, будь-ласка, не ігноруйте їх. Будь-хто може допомогти тваринам. Багато хворих бездомних котів доброзичливі, і їх дуже легко покласти в клітку і віднести до ветеринара», - благає місіс Вайнберг.

А ось яким Коттон був, коли тільки потрапив в руки Кармен.

На жаль, таких людей, як Кармен Вайнберг все ще дуже мало. Більшість з нас занадто захоплені собою, щоб просто подивитися по сторонам, байдужість стала відмінною рисою сучасної людини. Адже навіть якщо немає можливості допомогти самому, обставини все-таки бувають різними, завжди можна зробити фото і розмістити його в соціальних мережах. Ті, у кого є вільні кошти завжди можуть скинути трохи на рахунок будь-якої організації або притулку.


Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...