Загадкове місто-привид Теотіуакан в Мексиці розкриває таємниці стародавніх ацтеків (фото)

​Сучасні дослідники вважають, що площа цього древнього поселення становила 26-28 кв. км, а населення - близько 200 тис. чоловік. Це один з найстаріших і найбільших міст західної півкулі, його точний вік невідомий.

Загадкове місто-привид Теотіуакан. Фото: gogetnews.info.

Древнє «місто-привид» Теотіуакан - це поселення, яке було побудовано понад дві тисячі років тому. Знаходиться Теотіуакан недалеко від столиці держави - Мехіко. Якщо перекласти назву міста з мови стародавніх ацтеків, то вона буде звучати так «місце, де священні Боги торкаються землі», пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Музей, розташований на території археологічного комплексу, працює практично всі дні тижня, єдиний вихідний - понеділок. Квитки коштують в середньому 50 песо, також береться додаткова плата в тому випадку, якщо гості захочуть зафіксувати дивовижні місця на фото і відеокамеру.

Пам'яток в Теотіуакані дуже багато. Перелічимо найбільш цікаві.

Піраміда Сонця, висота якої - 64 метри, є третьою за своїми розмірами серед усіх існуючих у світі. Вище неї лише подібна споруда в Чолулу і знаменита піраміда Хеопса. Споруда датується 150 роком до н.е. Зведена ця величезна піраміда була над тунелем, який веде до дивної печері, яка нижче за рівнем на шість метрів.

Піраміда Місяця трохи менше піраміди Сонця. Побудована вона в більш ранній час. Вважається, що її сходи ведуть прямо до Дороги Мертвих. Майданчик, який знаходиться у верхній частині, служив для проведення різних ритуалів.

Цитадель розташована в центрі стародавнього поселення. Це простір, який оточують високі масивні стіни. Довжина кожної з них - майже 400 метрів! Археологи припускають, що в цій добре захищеній частині міста знаходилася обитель Верховного правителя. У центральній частині резиденції розташований священний храм, головним божеством в якому вважався Пернатий Змій. Стіни Цитаделі закінчуються невеликими пірамідами, яких налічується 15 штук.

Палаци Tetila і Atetelko знаходяться на північ від від головного входу. Красиві стародавні фрески, які розповідають про життя ацтеків, прекрасно збереглися на стінах палаців. Основні мотиви - поклоніння Богові грому і дощу Тлалоку, величні орли і мудрі змії.

Археологічний музей, що працює на території стародавнього міста, знайомить гостей з дивовижними речами, знайденими тут під час розкопок. Особливо цікаві фрески і реконструйовані моделі міста досить великих розмірів.

"Україна мене не ростила і не годувала": Одесит відмовився від мобілізації через "вагому" причину - чим все скінчилося

вівторок, 14 травень 2024, 6:30

В Одесі до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який двічі ухилився від мобілізації. На суді він заявив, що не хоче служити в армії, бо "Україна його не ростила і не годувала". Про це йдеться у вироку Київського районного суду міста Одеси. За да...

Китайські авто охопили 15% квітневого ринку нових легковиків в Україні - ось які моделі найпопулярніші

вівторок, 14 травень 2024, 6:27

Упродовж минулого місяця українці придбали майже 1,2 тис легкових авто, ввезених з Китаю. Це у півтора раза більше, ніж у квітні 2023 року. Про це повідомляє Асоціація українських автомобілевиробників Укравтопром. З цієї кількості: нових – 845 од. (+66...