Загиблий у Сирії полковник армії РФ раніше воював на Донбасі, - журналіст

Це вже другий офіцер 5-ї танкової бригади, знищений в Сирії.

Руслан Галицький. Фото: "Цензор.Нет"Полковник Збройних сил РФ Руслан Галицький, який загинув у Сирії, раніше брав участь в бойових діях на Донбасі. Про це пише головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов в своєму блозі, повідомляють Патріоти України.

"У Сирії знищений високопоставлений російський найманець - полковник Руслан Галицький, в 2016-м призначений командиром 5-ї гвардійської танкової бригади з Улан-Уде, учасник російської агресії проти України. Це вже другий старший офіцер бригади, який воював в Україні, який знайшов свій кінець в Сирії ", - пише він.

"5-а танкова - це ті самі" бурятські танкісти ", які взяли активну участь в агресії проти України і зображували" ополченців "під час Дебальцевській операції (по слідах бурятських танкістів від" Інформнапалма ", відвідування Кобзоном поранених танкістів 5-ї бригади в Донецьку). 5-а танкова бригада - професійна військова частина постійної готовності, більшість підрозділів якої укомплектовані повністю "контрактниками", - інформує журналіст.

"До свого призначення, за даними російських ЗМІ і соцмереж, полковник Галицький був начальником оперативного управління військової частини 64722 12-го командування резерву Південного військового округу ЗС РФ (нині Центр територіальних військ) в Новочеркаську. Таку назву має штаб російських військ, які ведуть війну в Україні, який здійснює управління "1-м" і "2-м армійськими корпусами" окупаційних військ РФ на Донбасі. Очевидно, що Галицький також був активним учасником агресії проти України і був направлений в Сирію як воєначальник, який має досвід локальної війни ", - підкреслив Бутусов.

"Галицький в складі групи російських найманців керував штурмом сирійського міста Алеппо. Як відомо, режим Асада в Сирії тримається досі тільки тому, що замість сирійців за Асада в основному воюють іранські і російські найманці. Путін перекинув в Сирію великі сили сухопутних військ і авіації . 5 грудня сирійські бойовики накрили російський табір мінами, Галицький отримав осколок в голову. Судячи по збігу дат, разом з ним під цим нальотом загинули також дві російські жінки - військові медики ", - зазначив він.

"Не дивлячись на повну перевагу російських і іранських військ в чисельності, бойовій техніці, авіації, розвідці, артилерії, вже майже рік вони не можуть захопити Алеппо, який обороняють загони сирійських бойовиків, озброєні в основному стрілецькою зброєю і невеликою кількістю кулеметів, ПТРК, мінометів. Однак ця добре мотивована піхота продовжує боротися навіть в умовах повного оточення і постійних артилерійських і авіаційних бомбардувань і завдає російським і іранським найманцям важких втрат ", - підкреслив журналіст.

"Це вже другий офіцер 5-ї танкової бригади, знищений в Сирії. 19 червня 2016 року в Сирії був знищений начальник розвідки бригади, підполковник Володимир Бекіш. Бекіш, за даними російських ЗМІ, був учасником агресії проти України, нагороджений медаллю" За відвагу " , - пише журналіст.

"8 липня в бою під Пальмірою був знищений один з кращих військових льотчиків Росії полковник Ряфагать Хабібуллін, командир кращого 55-го вертолітного полку ЗС РФ, який в якості найманця наносив удари по околицях сирійського міста", - додав Бутусов.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...