Заяви про жіноче обрізання та дозвіл на вбивства яскраво демонструють, що зараз відбувається в Росії - іноЗМІ

Одним можна говорити що завгодно, інших за одне слово можуть посадити до в'язниці. У той час, як священики закликають до вбивств і звірств, атеїстів позбавляють волі за образу почуттів віруючих.

Ісмаїл Бердиєв. Фото:www.kavkaz-uzel.eu

Датське видання "Berlingske" проаналізувало чорний гумор російських священнослужителів і суспільну реакцію на нього. Муфтій заявив, що всім жінкам-мусульманкам в Росії необхідно робити обрізання, а протоієрей закликав вбивати людей, якщо вони є ворогами народу. Через два дні після цього лише один з них зізнався, що пожартував. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на replyua.net.

Ісмаїл Бердиєв взяв свої слова назад лише через два дні після того, як вони були сказані. Як пише "Berlingske", зізнаватися, що вони - всього лише жарт, було вже пізно. Та й які можуть бути жарти, якщо слова були сказані людиною, яка одержала почесну медаль від президента РФ за свою роботу?

Дослідження показали, що жарт виявився правдою - практика жіночого обрізання в Росії існує, в першу чергу на Північному Кавказі. Проводиться ця процедура в антисанітарних умовах, викликаючи інфекції та біль протягом усього життя.

Суспільна реакція не змусила себе чекати - Міністерство охорони здоров'я заявило, що обрізання є нанесенням каліцтв, після цього заяву Бердиєва розкритикували політики, а потім хвилю гніву обрушили користувачі соціальних мереж і безліч мусульманських учених.

В останню чергу збиралися висловитися представники феміністичних течій Росії, але тут за муфтія заступився протоієрей Чаплін, який, випереджаючи реакцію феміністок, написав в Facebook: "Бажаю Бердиєву не відступати від своєї позиції в зв'язку з криками і істериками, які зараз почнуться".

Далі Чаплін, мабуть, не зміг пережити популярності мусульманського священика, і сам зробив скандальну заяву про санкціонування убивств християнською релігією. Шквал критики, що обрушилася на протоієрея виявився набагато могутнішою - під петицією відлучити Чапліна від церкви поставили підписи вже понад 60 тисяч осіб.

Датське видання пише, що ця ситуація яскраво демонструє те, що зараз відбувається в Росії: одним можна говорити що завгодно, інших за слово садять до в'язниці. У той час, як священики закликають до вбивств і звірств, атеїстів позбавляють волі за образу почуттів віруючих.

На окупованій Луганщині росіянин зґвалтував та жорстоко вбив 17-річну дівчину

вівторок, 7 травень 2024, 10:56

Росіянин зґвалтував і вбив ударом ножа в серце 17-річну дівчину Анастасію, яка проживала в тимчасово окупованому місті Ровеньки Луганської області. Про це інформує російський Telegram-канал ASTRA, передають Патріоти України. Зазначається, що кілька дні...

У ТЦК на Дніпропетровщині помер чоловік нібито від нападу епілепсії - родичі кажуть, що його били

вівторок, 7 травень 2024, 9:57

На території Саксаганського ТЦК Кривого Рогу раптово помер військовозобов’язаний. У військкоматі стверджують, що в нього стався епілептичний напад. Про це йдеться в заяві Дніпропетровського обласного ТЦК та СП, передають Патріоти України. Там заявили, ...