Захисники України: Доброволець "Сокіл" на шостому десятку не всидів вдома

Підприємці, банківські працівники, фінансисти великих заводів, вони всі востаннє бачили армію десятиріччя тому. Але на Сході "гаряче" - тому вони тут.

"Сокіл". Фото : na.mil.gov.uaПатріоти України пропонують увазі читачів матеріал Вадима Ковальова, присвячений одному з тисяч патріотів України, які сьогодні зі зброєю в руках захищають нашу неньку на Сході.

"Старшина 4-ї роти 2-го батальйону 53-ї бригади на позивний «Сокіл» прийшов до війська з шостою хвилею мобілізації. З цим літнім, сивим киянином ми зустрілися на ділянці лінії розмежування на околицях Зайцевого, що поруч з окупованою Горлівкою. Вдень тут відносне затишшя, яке часто переривають черги ворожих ДШК. А з настанням сутінок, як за розкладом, почнеться ворожий обстріл із забороненої Мінськими домовленостями зброї…

Біля ґрунтової дороги поряд із покинутими сільськими домівками два літні чоловіки у камуфляжі розвантажують продовольство з армійської вантажівки. У поліетиленових мішках — яскрава, свіжа морква, огірки, молода картопля, щільно спаковані банки згущеного молока тощо.

— Служба нормальна, — каже старшина «Сокіл», якому з висоти років, безумовно, є з чим порівняти.

Свою строкову він відслужив ще 32 роки тому. Потім був приватним підприємцем, банківським працівником, начальником фінансового відділу великого заводу. Попри такий солідний послужний список, пішов до війська добровольцем, не всидів у мирному житті, бо на Сході країни і далі «гаряче».

— У порівнянні з 2014–2015 роками нині у війську помітний суттєвий прогрес, — каже старшина «Сокіл».

— Продукти привозять якісні та у необхідній кількості. І з формою давно проблем немає. Вважаю, що військо рухається у правильному напрямку. Звісно, бувають і труднощі, але служба є служба.

— Якщо б з того боку по нас не стріляли, було би ще краще, — коротко додав солдат поважного віку на позивний «Шмідт», який стояв поруч із нами. До мобілізації цей киянин працював у одному зі столичних комунальних підприємств. На початку служби обіймав посаду молодшого командира, після поранення перейшов на солдатську посаду, але залишився у війську..."

Міноборони переглянуло меню для військових: Ось які продукти залишаться в минулому

середа, 15 травень 2024, 18:58

Міністерство оборони України змінило правила годування військових – з каталогу прибрали деякі продукти, але водночас меню суттєво доповнили. Про це йдеться у повідомленні пресслужби відомства. «Наші військові – ключовий фактор оборони країни. Збалансов...

Мобілізація по-новому: Названо хвороби очей, з якими не візьмуть на службу

середа, 15 травень 2024, 18:48

Одним із ключових нововведень закону про мобілізацію став оновлений список вад зору, з якими не беруть на службу в армії. Далі розглянемо всі хвороби очей, з якими не беруть до ЗСУ. Новим законом про мобілізацію скасовано статус обмежено придатного до ...