Залягти на дно не вдалося: у Слов'янську затримано організаторів сепаратистського "референдуму"

Пособників терористів поліція затримала за місцем проживання на орендованій квартирі.

Організатори так званого "референдуму" активно працювали інформаторами терористів. Фото:http://www.dn.npu.gov.ua/

У Слов'янську затримали двох 25-річних місцевих жителів, які активно брали участь у формуванні незаконних збройних угруповань і так званому референдумі. Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Донецькій області, інформують Патріоти України.

Відзначається, що після звільнення Слов'янська вони ретельно приховували свою причетність до терористів і продовжували їх інформувати про розташування, чисельності та переміщення підрозділів Збройних сил України.

Пособників терористів затримано за місцем проживання на орендованій квартирі. Є незаперечні докази їхньої безпосередньої участі у проведенні незаконного "референдуму" в травні 2014 року.

"Затриманим оголосили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст. 256 (Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від 3 до 5 років позбавлення волі", - прокоментував начальник Слов'янського відділу поліції Сергій Альошин.

У поліції нагадали, що ч.6 ст. 260 КК України передбачає звільнення від кримінальної відповідальності осіб, які перебували в складі зазначених у цій статті формувань, які не скоювали тяжких злочинів і добровільно вийшли з таких формувань і повідомили про їхнє існування в органи державної влади або органи місцевого самоврядування.

Кілька дивом вцілілих по селах тварин дають надію: В Україні взялися відновлювати породу коней, котрою їздили давньоруські князі та запорозькі козаки

субота, 20 квітень 2024, 9:40

В Україні взялися відновлювати втрачену древню популяцію аборигенних поліських коней. Їх вважали вимерлими, але в селах у людей вдалося ще знайти кількох. Як відновлюють кінну породу, притаманну винятково для Полісся – у сюжеті кореспондентки ТСН Вален...

Не зелені чоловічки: Науковці назвали справжній колір іншопланетян та їхньої планети

субота, 20 квітень 2024, 9:32

Науковці заявили, що іншопланетне життя може бути фіолетовим, а не зеленим. Про це пише NDTV з посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. . Згідно з дослідженням, іншопланетяни можуть мешкати...