Залишилася без медалей: Росія зганьбилася на чемпіонаті світу

Головний тренер збірної Олександр Касперович пояснив причини невдачі команди на світовій першості, яка завершилася в норвезькому Холменколлені.

Ілюстрація: 1tv.ru.

Збірна Росії з біатлону, яка вважається однією з найсильніших на планеті, вперше з 1978 року залишилася без медалей на чемпіонаті світу. Головний тренер збірної Олександр Касперович в інтерв'ю "Лента.ру" пояснив причини невдачі команди на світовій першості, яка завершилася в норвезькому Холменколлені, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Розповідаючи про причини невдачі жіночої команди, тренер підкреслив: "Ми однозначно помилилися з підведенням - стали програвати більше, ніж по сезону. Але перед чемпіонатом світу всі зрізи показували, що жіноча команда в хорошому стані. Це помічали й інші тренери - наприклад, наставник збірної Казахстану Валерій Польховський. Ніщо не віщувало такого провалу. Зараз ми повинні зробити аналіз, щоб в майбутньому не повторити цієї помилки. Не важливо, хто з нас продовжить роботу, потрібно розібратися в проблемі досконально ".

"Ми дуже сильно упустили в підготовці силової спрямованості - у спортсменок слабкий плечовий пояс, він порожній. Хоча, коли влітку тренерська рада заслухала звіт, зауважень не виникло. Для мене першим дзвінком став виступ на літньому чемпіонаті - там ми програвали регіональним спортсменкам. Я не можу зрозуміти, чому ми перейшли в статику ... Бездумно копіювали щось з підготовки норвежців і німців. Вони використовують ці заходи підготовки, але в основі у них все одно крос, силові тренажери. Провідні лижниці спокійно виконують підтягування по 20 разів з 20-кілограмовим млинцем, а ми все тягнемо резиночку. Думаю, що до тренерів приходить розуміння. Помилилися ми в літньому підготовчому періоді, що не заклав правильну базу ", - додав Касперович.

Також тренер пояснив провал чоловічої збірної: "Нас дуже сильно вибив перший старт - змішана естафета. Після невдалого результату завівся Антон Шипулін. Ніколи не бачив його в такому стані. Він багато наговорив журналістам, а потім вибачився, коли переварив інформацію. Ми просили жіночих тренерів підготувати Ольгу Подчуфарова до змішаної естафети, але всі тести показали, що Катя Шумилова перебувала на той момент в кращій формі ".

Журналістка СТБ, яка покинула Україну через війну, балотується до місцевої ради Ірландії

субота, 11 травень 2024, 20:50

Журналістка Наталія Красненкова, яка поїхала до Ірландії, рятуючись від агресії Росії в Україні, стала першою українкою, яка балотується в депутати місцевої ради в ірландському графстві Керрі. Про це повідомляє видання Irish Independent, передають Патр...

"Зараз із ним гуляє мама": Представник Латвії на Євробаченні-2024 прихистив песика з Харкова (відео)

субота, 11 травень 2024, 20:10

Представник Латвії на пісенному конкурсі "Євробачення-2024" – співак Dons – став одним з учасників, хто публічно підтримав Україну. Виконавець прихистив собаку з Харкова. Артист поділився, як назвав домашнього улюбленця, передають Патріоти України. Під...