Залишилося погладити по голові: У Луценка не звільнили з посади прокурора, який вкрав більше 300 літрів пального

Однак у ГПУ запевнили, що справу незабаром передадуть до суду. Олексію Алфімову загрожує обмеження волі строком до 5 років із забороною 3 роки обіймати певні посади на держслужбі.

Юрій Луценко. Фото:LB.ua

Генпрокурор Юрій Луценко оголосив догану слідчому ГПУ Олексію Алфімову за викрадення талонів на 330 літрів пального під час обшуку. Про йдеться у документах, оприлюднених Центром протидії корупції, передають Патріоти України.

У відповіді ГПУ зазначається, що Олексію Алфімову оголосили догану після завершення службового розслідування.

У ГПУ визнали, що Алфімов дійсно вчинив "проступок", який порочить працівника прокуратури, однак підкреслили, що прокурор продовжить перебувати на займаній посаді.

Слід нагадати, що у вересні минулого року Алфімов під час проведення обшуку у голови однієї з сільрад Черкаської області, підозрюваного в одержанні майже 5 мільйонів гривень хабара, заволодів майном сільської ради, а саме – талонами на 330 літрів бензину марки А-92.

Ці талони прокурор в подальшому неодноразово використовував для власних потреб та членів родини.

За цим фактом НАБУ відкрили справу щодо розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. За інформацією Генпрокуратури, справу незабаром передадуть до суду. Алфімову загрожує обмеження волі строком до 5 років із забороною 3 роки обіймати певні посади на держслужбі.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...