Залишилося з'ясувати, де сам суддя: Подання на зняття недоторканності з Миколи Чауса відправлено до ВР - Ситник

Голова Верховного суду спеціально вийшов з відпустки на день раніше, щоб підписати цей документ.

Артем Ситник. Фото:www.bbc.com

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що Генпрокуратура направила до Верховної Ради подання на зняття недоторканості з судді-хабарника Миколи Чауса. Ситник також додав, що голова Верховного суду вийшов з відпустки на день раніше, щоб підписати цей документ. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на depo.ua.

"Вчора на день з відпустки вийшов голова Верховного суду. Він підписав подання і, наскільки мені відомо, це подання з листом голови Верховного суду вже в парламенті", - зазначив директор НАБУ.

Як повідомлялося раніше, 9 серпня детективи НАБУ затримали суддю Дніпровського районного суду міста Києва за отримання хабара в розмірі 150 тис. дол у банці. Згодом стало відомо, що ним виявився знаменитий суддя Микола Чаус, який розглядав справу лідера УКРОПу Геннадія Корбана.

Однак суддя користується недоторканністю і не може бути затриманий без рішення Верховної Ради, де поки що немає подання на його арешт.

Після того 11 серпня Чаус не з'явився на допит до НАБУ. У той же день у НАБУ повідомили про обшуки за місцем проживання Чауса.

"Навіщо демонструвати домашній затишок зараз?": Нардепка Безугла обурилася кількістю пасок в соцмережах, українці відповіли

субота, 4 травень 2024, 23:53

Напередодні Великодня, у суботу, 4 травня, народна депутатка Мар'яна Безугла опублікувала в соцмережі допис із обуренням від великої кількості святкових пасок, які українці напекли та демонстрували на загал. Нардепка написала, що вважає неприйнятним де...

"Є ще порох в порохівницях": Залужний у Великій Британії показав майстерклас зі снайпінгу (фото)

субота, 4 травень 2024, 23:30

Український генерал, ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який проходить стажування в МЗС після призначення на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, також тренується у ...