Замість Італії опинився в лікарні через переохолодження: У Львові розгорівся скандал навколо зарубіжної екскурсії школярів

Подорож була організована директором ЗОШ N 98 та завучем для учнів 10-х класів з 10 по 18 січня поточного року, на яких були оформлені довіреності про супровід підлітків.

У соцмережах розгорівся скандал з приводу поїздки учнів 10-х класів львівської школи № 98 в Італію. Про поїздку в Facebook написала мама одного з учнів Тетяна Бойко, передають Патріоти України.

За словами жінки, поїздка в Італію була організована директором ЗОШ N 98 та завучем для учнів 10-х класів з 10 по 18 січня поточного року, на яких були оформлені довіреності про супровід підлітків. Як повідомила Бойко, вона помилково дала своєму синові замість біометричного звичайний закордонний паспорт. Зазначимо, що для перетину кордону за таким документом, необхідно було оформити Шенгенську візу.
Дитина виявила це перед кордоном близько 14:30 і повідомив завучу, на яку була виписана довіреність. За словами Бойко, завуч школи, заявивши, що автобус не чекатиме, поки батьки привезуть інший паспорт, о 15:00 залишила підлітка на пункті пропуску, нібито домовившись з кимось із прикордонників, що його посадять в транспорт до Львова.
«Наш син простояв на морозі мінус 6 до 18 годин і нікому до нього не було діла... Остаточно промерзнув, він сказав, що буде шукати транспорт, щоб дістатися на вокзал Чопа, який знаходиться в 7 км і ми втратили з ним зв'язок», - пише Бойко.
В результаті хлопець приїхав додому до Львова о 3 годині ночі. Йому допомогли люди - якийсь чоловік довіз до залізничного вокзалу. Провідник взяла його в поїзд без квитка, так як квитків в касі не було. Мати пише, що після пережитого син сильно захворів і потрапив до стаціонару. У нього температура 40.
Найбільше обурило мати хлопчика, що на кордоні автобус з дітьми простояв близько 4 годин. За цей час батьки могли б подолати відстань в 270 км. При цьому ще у когось з дітей були проблеми з дорученнями.
«У мене питання до цих "організаторів": чому ви, організатори поїздки з дітьми, ще на Залізничному вокзалі Львова не взяли в руки паспорт і довіреність кожного з 25 дітей, щоб виключити такі "форс мажори"? Чи не вважали за потрібне? Навіть у дорослих людей перевіряють наявність всіх документів перед посадкою в автобус, а ви везли дітей. І чому ви залишили нашу дитину в ситуації, яка безпосередньо загрожувала її життю і здоров'ю?», - обурюється мама постраждалого хлопчика.
Як повідомляє місцеве видання MediaStar, управління освіти Львівської міськради проводить перевірку фактів, викладених у соціальних мережах, по ситуації, яка сталася під час зарубіжної поїздки учнів школи № 98. За результатами проведення цієї перевірки обіцяють прийняти певні управлінські рішення.
За інформацією видання, про те, що діти виїжджають за кордон керівництво школи не проінформувало ні відділ освіти, ні управління освіти, ні департамент, незважаючи на те, що є певний порядок, затверджений Кабінетом Міністрів України, згідно з яким організовуються поїздки за кордон.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...