Запорізькі студенти влаштували флешмоб-молитву про Україну (відео)

​Студенти запорізького музичного училища провели пісенну акцію на Хортиці і заспівали «Молитву про Україну".

Пісенний флешмоб у Запоріжжі. Фото: telegraf.com.ua

За даними агентства "Інтерфакс-Укаїна", в неділю в Запоріжжі на території історико-культурного комплексу "Запорізька Січ" близько сотні запорожців взяли участь в пісенному флешмобі. Про це повідомляють Патріоти України.

Вони виконали "Молитву про Україну", пісню січових стрільців "Червона калина" та "Гей, соколи". "Засновники" пісенного флешмобу вперше заспівали на запорізькому вокзалі. Це стало початком хвилі пісенних "прорадянських" флешмобів в Україні та Росії.

Організаторами та виконавцями флешмобу стали студенти Запорізького музичного училища ім. П.Майбороди, які "вирішили показати землякам свою любов до України і розвінчати інсинуації прокремлівських політтехнологів в тому, що запорізька молодь ностальгує за СРСР і дружбою радянських народів".

В середині листопада студенти запорізького музичного училища несподівано заспівали пісню з радянського кінофільму "Весна на Зарічній вулиці" на запорізькому вокзалі. Користувачі мережі неоднозначно сприйняли пісню і її виконання. Флешмоб був знятий і розміщений в інтернеті місцевим телеканалом.

Після цього хвиля народних пісенних флешмобів з радянськими піснями і ностальгією за СРСР пішла по Україні і Росії. Директор запорізького музичного училища Сергій Пеклюк запевнив, що "з самого початку не було ніякого політичного підґрунтя в цьому питанні, за пісню з" Весни на Зарічній вулиці "музучилище отримало гроші від замовника - місцевого підприємства".

"Це було замовлення. Музичному училищу перерахували гроші за пісню. Акордеони трофейні, які ми навезли з Німеччини і на них граємо - ми що, підтримуємо фашистську Німеччину? Ні! Я ще раз кажу: ми заспівали пісню робітничого класу", - розповів Пеклюк.

Однак керівники Запорізького обласного департаменту культури відзначили, що патріотичним пісенним флешмобом на Хортиці запорожці, серед яких студенти місцевого музичного училища, мають намір створити нову хвилю патріотичних пісенних флешмобів в Україні. "Ми повинні показати, що таке справжня пісенна культура. Тому що пісенні сходняки, засновані в тому числі, на радянських пропагандистських фільмах мають на меті відкрити в тилу ще один своєрідний фронт.

Пропагандистами педалюється тема ностальгії наших співгромадян за часами їх молодості" - зазначив керівник Департаменту культури і науки Запорізької обласної державної адміністрації Владислав Мороко. Він стверджує, що хортицкий пісенний флешмоб відбувся в рамках акції присвяченої 100-річчю подій Української революції 1917-1921 років. На його думку, таким чином, учасники вшанували пам'ять творців національної державності - борців за незалежність і соборність України.

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...