Заради асоціації України з ЄС: У Нідерландах під жовто-блакитним прапором відбувся 65-кілометровий веломарафон "Скажи ТАК!" (відео)

За угоду агітувала і ЛГБТ-організація Нідерландів, хоча після нападів на учасників фествивалю рівності у Львові вони могли б Україну просто злякатися.

У Нідерландах відбулися заходи на підтримку України. Фото: скріншот з відео.72 години залишилося до останнього європейського іспиту для України. Нідерланди – остання країна, яка має визначитися з угодою про асоціацію України з ЄС – проведе референдум. І хоч він має дорадчий характер, влада його результати точно не ігноруватиме, бо наступного року в цій країні – вибори. Поки що прогнози не надто втішні для України. Про це йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

В останні дні активісти, культурні діячі та просто небайдужі кинули всі сили на те, щоб сказати голландцям: "Ми вам не чужі". А сьогодні в Нідерландах провели велосипедний ультрамарафон "Скажи ТАК!" – велопробіг завдовжки 65 кілометрів із Гааги до Амстердама. Сьогодні, принаймні, Амстердам з його численними туристами побачив, що незабаром – референдум.

На площі ді Дам пройшов мітинг на підтримку України, куди прийшли і противники угоди щодо асоціації. Бо досі ось так на вулицях міст жодних нагадувань про референдум не видно. Сьогодні це був порівняно гучний мітинг з нідерландськими урядовцями. Міністр закордонних справ Нідерландів, міністр оборони, лідер партії "Демократи 66". Вони переконували, що угода про асоціацію несе вигоди, а не загрози.

Закликав голосувати "так" і міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Цікаво, що за угоду тут на площі агітувала і ЛГБТ-організація Нідерландів, хоча після нападів на учасників фествивалю рівності у Львові вони могли б Україну просто злякатися. Прийшли сюди і опоненти угоди. Вони стояли позаду, але намагалися вище тримати літери "Ні". Чимало з активістів проти асоціації одразу відповідали чистою російською мовою.

Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...

Бідолашна думала, що допомогла ЗСУ: Студент ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень

четвер, 2 травень 2024, 12:52

Нацполіція повідомила, що викрито шахрая, який під виглядом відомого волонтера ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень. У повідомленні пресслужби відомства йдеться, що у поліцію звернулася 45-річна одеситка, яка втратила на війні рідну людину і ...