Заради нехитрого майна: У Херсоні неповнолітні по-звірячому вбили самотню жінку

Зловмисники знали, що жінка жила одна, адже близько місяця тому у неї помер чоловік.

Ілюстрація:Відомості

У Херсоні троє підлітків вбили жінку, яка проживала в будинку одна після смерті чоловіка. Про це повідомляє Сегодня, зазначають Патріоти України.

Як розповіли в прес-службі поліції, до чергової частини звернулася 75-річна місцева жителька. Жінка повідомила, що у дворі будинку виявила закривавлене тіло своєї 51-річної дочки.

"У дворі будинку оперативники виявили тіло жінки з численними ножовими пораненнями в області шиї, травмами голови і переломом носа. Також поліцейським стало відомо, що з будинку потерпілої зник телевізор, гроші і ювелірні вироби. Співробітники поліції відпрацювали коло знайомих потерпілої, провели подвірний обхід, опитали можливих свідків. Під підозру потрапили троє неповнолітніх місцевих жителів від 16 до 17 років", - зазначають правоохоронці.

Оперативникам стало відомо, що вночі троє неповнолітніх вирішили пограбувати будинок місцевої мешканки.

Зловмисники знали, що жінка жила одна, близько місяця тому у неї помер чоловік. Для допомоги у догляді за хворим жінка за гроші наймала доглядальницю. Тому підозрювані вирішили, що у неї повинні бути заощадження, додають в поліції.

Зловмисники перелізли через паркан і почали шукати цінні речі. Господиня почула, що хтось проник у двір, взяла рушницю покійного чоловіка і вийшла з дому. Це побачив один з підозрюваних, підбіг до жінки, вихопив рушницю і ударом по голові збив її з ніг, після чого жінка втратила свідомість.

Для зловмисника цього було мало, і він завдав потерпілій ще 5 ударів ножем в шию. Після того, як господиня більше не подавала ознак життя, вони втрьох зайшли в будинок, забрали телевізор, 70 гривень і зникли. Через деякий час зловмисники повернулися назад, розшукали і забрали ювелірні вироби.

"Під час оперативно-розшукових заходів підозрюваних затримали. Вони ховалися в своїх будинках. У відділенні поліції вони зізналися в скоєнні злочину і розповіли, що викрадені золоті вироби здали в ломбард. Гроші витратили на власні потреби. У зловмисників вилучено телевізор і речові докази ", - розповіли в поліції.

Підозрювані затримані в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України. Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України "Умисне вбивство з корисливих мотивів" (карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі).

Нові зарплати для військових в Україні: Хто отримуватиме 190 тисяч

понеділок, 29 квітень 2024, 6:22

Кабінет міністрів з 1 квітня ухвалив додаткову фінансову винагороду військовим у розмірі 70 тисяч гривень. Ця виплата може застосовуватися вже з цього місяця. Це не заміна 100 тисяч "бойових", а додаткова винагорода для тих, хто перебуває на передовій,...

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...