Зарості плюща та порожні пляшки: Окупанти знищують символ Керчі (фото)

Зараз Мітрідатські сходи обнесені тимчасовою огорожею, однак жодних слідів діяльності будівельних бригад тут не спостерігається.

Огорожу встановили, але сходи не ремонтують. Фото: Крим.Реалії.

У Керчі руйнуються Мітрідатські сходи, на укріплення яких окупанти витратили 167 мільйонів рублів (близько 66 мільйонів гривень). Вони є пам'яткою архітектури і вважаються одним з головних символів Керчі, передають Патріоти України.

Зараз сходи обгороджені тимчасовою огорожею, жодних слідів діяльності будівельних бригад тут не спостерігається. Зарості плюща обплітають кам'яну кладку Мітрідатських сходів, дерева перекривають прохід по перегонах. Кам'яні сходи кришаться, руйнуються прольоти сходів. Раніше популярні серед туристів і місцевих жителів, зараз сходи в центрі Керчі спорожніли. Вдень тут гріються на сонці бродячі коти, вечорами компанії перехожих розпивають спиртні напої.

Мітрідатські сходи – символ міста Керч і одна з основних його пам'яток. Вони були зведені у 1840 році на честь античного царя Мітрідата і веде на гору Мітрідат до Обеліску слави і древньому античному місту Пантікапею. Сходи налічує 436 сходинок. Її кам'яні прольоти прикрашають скульптури міфічних істот – грифонів.

Джерело: Крим.Реалії

До 600 євро на людину: Названо суми, які роздають біженцям з України в найпопулярніших країнах ЄС

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:56

Українські переселенці, шукаючи притулок за кордоном, можуть розраховувати на фінансову підтримку від країни, де вони перебувають. Найбільше українських біженців знаходиться у Німеччині, Франції, Італії, Польщі та Чехії. Розміри соціальних виплат від ц...

В Україні засуджені зможуть служити в ЗСУ навіть офіцерами, але є умова: У Раді пояснили механізм

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:44

Генеральним штабом Збройних сил спільно з Міноборони та Мін’юстом було розроблено законопроєкт про можливість мобілізації засуджених. Документ передбачає обов’язкову згоду не лише самих в’язнів, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спе...