Зарплата по 7100 на місяць: Японський завод на Вінничині не може набрати працівників

Причина відмов дивує як японців, так і місцеву владу.

З початку нового року у місті Немирів Вінниччини запрацює новий завод японської компанії Fujikura. Підприємство виготовлятиме електропроводку для автомобілів Audi A8 та Wolkswagen Golf. На ньому працюватимуть 2 тис. робітників, зазначають Патріоти України.

"Є проблема з працевлаштуванням. Пропонуємо людям роботу, а вони відмовляються офіційно працювати на заводі. І це при тому, що середня зарплата буде 7100 гривень. Люди бояться втратити субсидію чи іншу соціальну допомогу. Прямо кажуть, що їм вигідніше сидіти вдома", - говорить мер Немирова Віктор Качур.

Вже навчено і готові приступити до роботи 400 людей. Усі працевлаштовані - жителі району та Вінниці.

"Центр зайнятості має усвідомити, якщо у них стоїть на обліку півтисячі безробітних людей, то їм треба запропонувати роботу і вони мають піти працювати. Днями особисто видзвонював багатодітного батька. А він каже, що йому не вигідно офіційно працювати, бо не буде отримувати соціальну допомогу. Потім ще й доведеться у повній мірі платити за газ, світло. А таких людей море", - сказав міський голова.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...