Заручившись допомогою Пушкіна, головний цензор Рунета "наїхав" на Фейсбук за слово "хохол"

Олександр Жаров припустив, що в Фейсбук працюють роботи, бо люди таких "неправильних і неприйнятних" дій не робили б.

Головний цензор Рунета "наїхав" на Фейсбук за слово "хохол". Ілюстрація: ukranews.com.

Глава Федеральної служби Росії з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій Олександр Жаров вважає неправильним і неприйнятним блокування соцмережею Facebook акаунтів користувачів за вживання в їх постах зневажливих слів на зразок слова "хохол". Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Известия", передають Патріоти України.

Жарову задали питання про те, як його відомство, яке користувачі часто називають головним цензором Рунета, оцінює заходи, що вживаються Facebook.

"Те, що робить Facebook щодо названих вище слів, на мій погляд, неправильно і неприйнятно. Мабуть, це пов'язано з тими алгоритмами редагування, які працюють в російськомовному сегменті. Я припускаю, що в даному випадку працюють не люди, а робот", - зазначив він.

Жаров нагадав про випадок блокування рік тому сторінки журналіста Максима Кононенка, який опублікував уривок з вірша Пушкіна, в якому було присутнє слово "хохол".

"Ми на зустрічах з Facebook цю тему піднімали. Вони обіцяли розібратися", - сказав глава Роскомнагляду.

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно