Затримана СБУ росіянка Леонова оголосила голодування

Своєю відмовою приймати їжу вона висловлює протест проти мого незаконного арешту та утримання під вартою.

Анастасія Леонова. Фото:hromadskeradio.org

Росіянка Анастасія Леонова, затримана в кінці минулого року Службою безпеки України (СБУ) в Києві за підозрою у підготовці теракту, оголосила голодування. Про це повідомляє російський телеканал Дождь, інформують Патріоти України.

В Україну Леонова приїхала в квітня 2015 з Москви, де працювала сомельє. Спочатку вона була медиком-волонтером в харківській гуманітарній місії, яка допомагає мирним жителям в зоні бойових дій. Потім була на тренувальних базах "Правого сектора" і "Азова", наприкінці серпня перебралася до Києва.

"12 січня я почала голодування. Своєю відмовою приймати їжу я висловлюю протест проти мого незаконного арешту та утримання під вартою", - заявила Леонова. За її словами 14 січня настав 36 день її перебування в київському СІЗО.

В інтерв'ю росіянка також заявила, що не розуміє, чому перебуває в СІЗО. "Мене допитували всього один раз за цей час. По суті пред'явлених мені підозр я теж нічого не можу зрозуміти, мені незнайомі люди, які нібито входили до складу терористичної групи", - розповіла вона.

Леонова також стверджує, що після затримання піддавалася тортурам.

"З 10 по 31 грудня 2015 мене утримували у відділі забезпечення досудового розслідування СБУ - ось це був кошмар. Тортури, приниження, погрози, обшуки, вилучення особистих речей і записів - все було. До суду щодо обрання запобіжного заходу мене возили в наручниках з руками за спиною і з темним мішком на голові, в не призначеному для перевезення людей транспорті ", - розповів вона.

За даними слідства, Леонова могла входити в групу колишнього розвідника Добровольчого українського корпусу (ДУК) "Правий сектора" Олега Мужчиля (Сергій Аміров, позивний Лісник), який був застрелений під час спецоперації у Києві в грудні 2015 року.

Тоді в СБУ заявили про те, що знешкоджена диверсійна група, яка планувала теракти в Україні. Під час операції було затримано сім осіб: троє громадян Росії і четверо українців.


Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...