Затримання Лозового в Чехії: Нардеп розповів свою версію інциденту

За словами парламентарія, про фальшивку він сам дізнався, коли купував мамі косметику.

Андрій Лозовий. Фото: соцмережі.

Народний депутат від Радикальної партії Андрій Лозовий розповів у кулуарах парламенту подробиці інциденту з фальшивими грошима в чеському аеропорту, передають Патріоти України.

"Заяву написав вчора мій помічник, який безпосередньо міняв... У мене не було фальшивих коштів. Вісім годин мене протримали у відділку в Чехії, розібралися в ситуації, і у провадженні чеської поліції я фігурую як потерпілий", - сказав нардеп.

За словами парламентарія, про фальшивку він дізнався, коли купував мамі косметику. "Мамі подарунок (купував, - ред.) у Duty Free. Я набрав її по телефону і дав трубку жінці, яка там працює, тому що там щось з косметики дали дві коробочки... Ні від кого я не тікав, ніяких скандалів не влаштовував. Мене мама попросила купити дещо з косметики у Duty Free, що воно, я не знаю. Вона добре знає англійську мову, я дав телефон жінці, яка там працює. Вибрали, дали дві коробочки. Я подивився по ціні, що нормально, пішов на касу.

Мені сказали рахунок, дали посадковий талончик, даю гроші, а мені жінка, яка працює на касі, говорить, що вони фальшиві. Я прозріваю, бо я й подумати не міг, що у мене може таке бути, не те що ними розраховуватися. Я відразу зателефонував помічнику, попросив знайти цього міняйла, щоб довести справу до пуття, бо це страшна ситуація. Після того ніхто мене не затримував, за мною не біг, я абсолютно спокійно пішов на виліт, це вчорашній рейс №1350, зайшов у літак і поклав речі. Мене стюардеса компанії МАУ попросила пройти вперед, тому що хоче поспілкуватися поліція. Я спокійно поспілкувався з поліцейськими там, потім спілкувався в поліцейському відділі, який знаходиться в аеропорту, потім, очевидно, у найближчому управлінні поліції", - сказав Лозовий.

Депутат зазначив що фальшивих грошей була досить велика сума. "На жаль, швидше за все, їх не повернуть, якщо не знайдуть того валютника. Фальшиві гроші вилучили як речовий доказ, це логічно. Мені шкода цих коштів", - сказав Лозовий.

"Хитра мобілізація": Стало відомо, у якому випадку навіть багатодітний тато може отримати повістку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:30

У Законі про мобілізацію за несплату аліментів татам трьох і більше дітей будуть знімати бронь. І це торкнеться навіть жінок. Однак це не означає, що боржника одразу відправлять на фронт, передають Патріоти України. Про нові правила у Законі про мобіл...

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...