Затриманих "кримських диверсантів" знайшли у СІЗО в Москві

За словами затриманих, своїх адвокатів в Сімферополі вони бачили лише один-два рази, а в Москві до них захисники не приходили

Фото: replyua.net

Члени Громадської спостережної комісії Москви виявили в СІЗО «Лефортово» затриманих кримських «диверсантів» Євгенія Панова і Андрія Захтея. Про це розповіла «Відкритій Росії» член комісії Зоя Светова, повідомляють Патріоти України.



Під час планової перевірки в ізоляторі до правозахисників звернулися двоє ув'язнених. Вони розповіли, що їх привезли з ізолятора в Сімферополі в Москву в ніч на 7 жовтня. «Нас на вертольоті перекинули на материк, а потім на машині – в Москву», - пояснив Панов.



«Ми бачили у Євгена Панова і Андрія Захтея криваві рани від наручників, також ми помітили і синці на руках, - повідомила Светова. - Арештанти розповіли, що ці сліди залишилися ще з затримання в серпні 2016 року. При етапуванні з Сімферополя до Москви конвоїри видавали арештантам пластирі або намагалися злегка застібати наручники, щоб не зачіпати рани на зап'ястях, отримані під час затримання».



У розмові зі Световою Панов попросив передати українському консулу, щоб той відвідав його в СІЗО, а родичі зробили передачу і поклали гроші на особовий рахунок. Андрій попросив, у якого подвійне громадянство України і Росії, передати дружині, щоб вона вислала йому в Москву посилку з одягом і продуктами.



За словами затриманих, своїх адвокатів в Сімферополі вони бачили лише «один-два рази», а в Москві до них захисники не приходили. Слідчі дії з ними також не проводять. Нагадаємо, в ніч з 6 на 7 серпня ФСБ затримала 39-річного уродженця Енергодара Запорізької області Євгена Панова в складі групи «диверсантів», яка нібито готувала теракти в Криму. Пізніше ФСБ заявила про запобігання терористичних актів, які, за її даними, готувало ГУ розвідки Міноборони України.

"Є чіткі правила, вони дещо змінилися": В Міноборони заявили, що не всі держслужбовці матимуть бронювання

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:54

Державні службовці, які є військовозобов’язаними і не мають бронювання, підлягають мобілізації на загальних підставах. Про це сказав речник Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. "Йдеться про те, що ці люди також н...

Можна загадувати бажання: На Великдень у небі над Землею пройде найінтенсивніший зорепад століття

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:56

Якщо ви коли-небудь хотіли спостерігати, як уламки комети Галлея перетинають верхні шари атмосфери Землі, цей тиждень - ваш шанс.Метеорний дощ (зорепад) Ета-Аквариди буде найбільш насиченим до 10 травня, а пік шоу припаде на передсвітанковий час 5 трав...