Зажилися на казенних харчах: Влада Мурманської області вирішила прогнати біженців з Донбасу

Переселенці зі сходу України кажуть, що ніяк не можуть знайти собі житло. Вони хочуть квартири, а не кімнати, і вважають, що їм у РФ зобов'язані ці квартири надати.

Ілюстрація:nr2.com.ua

Губернатор Мурманської області Марина Ковтун підписала постанову про ліквідацію пунктів тимчасового розміщення (ПТР) для громадян, які поспіхом залишили територію України. Відповідний документ розміщено на сайті регіонального уряду, передають Патріоти України з посиланням на Новости Донбасса.

У постанові йдеться про необхідність ліквідувати ПТР з 1 січня 2016 року. Адміністрація Мурманська відповідно до постанови Ковтун заявила про примусове розселення мешканців гуртожитку на вулиці Сафонова з 1 лютого. Зараз в гуртожитку знаходяться 32 біженця з Донецької та Луганської областей, в тому числі 7 дітей.

"Вони не хочуть виїжджати, навіть незважаючи на постанову уряду, кажуть, що ніяк не можуть знайти собі житло. Вони хочуть квартири, а не кімнати, і вважають, що їм зобов'язані їх надати", - повідомила журналістам начальник відділу по роботі зі зверненнями громадян адміністрації Мурманська Олена Калініна.

Раніше ФМС заявляла, що не планує закривати ПТР протягом 2016 року. Ще раніше Калініна повідомляла, що з моменту початку війни в Україні в Мурманськ прибуло близько 550 біженців, більшість з яких вже стали на облік в ФМС, знайшли роботу і знімають житло.

За даними глави Федеральної міграційної служби (ФМС) Росії Костянтина Ромодановського, в Росії знаходяться більше 1 млн біженців з України.

У Міненерго пояснили, навіщо Росія поновила обстріли енергетичної інфраструктури

неділя, 5 травень 2024, 8:38

Російські загарбники знову почали обстрілювати енергетичну інфраструктуру, що може свідчити про зміну політичної та економічної ситуації. Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко в етері телеканалу "Ми - Україна". "Чому вони зараз вирі...

Українці мають заплатити податки навіть за ті квартири, які отримали десятки років тому: Названо суми та терміни

неділя, 5 травень 2024, 8:30

В Україні влітку треба платити податки на нерухомість (квартири та будинки). Податок платиться за минулий рік і за площу, яка перевищує 60 квадратів для квартир та 120 квадратів для будинків, передають Патріоти України. Про це йдеться в повідомленні Де...