Місто-депресія: На що перетворився російський Мурманськ (відео)

За двадцять років місто-герой втратило 37 % населення.

Мурманськ тоне у смітті. Фото: Соцмережі

Російське місто-герой Мурманськ тоне у смітті. Комунальне господарство занедбане, міський транспорт розвалений, а люди масово виїжджають з міста, повідомляють Патріоти України.

Такою інформацією поділився у соцмережі відомий московський блогер 33-річний Ілля Варламов. "Чайки, гниль, розбиті покинуті машини у дворах. Відсутність тротуарів і комфортних місць для прогулянок. Мурманськ більше нагадує не місто-герой, а місто-депресію, декорації до фільмів Балабанова", - написав блогер.

За словами Варламова, економіка міста з кожним роком також провалюється у "вигрібну яму". "Рибальство цілеспрямовано знищують. Наші кораблі давно працюють на Норвегію, яка створила кращі умови. Мурманський порт замість риби тепер відкритим способом перевантажує вугілля. Все місто накриває чорний пил", - написав блогер.

Варламов розповів, що правила вилову постійно посилюються, за браконьєрство садять в колонію суворого режиму. Навіть дайверів переслідували за браконьєрство.

"Гіганськими податками обкладають не тільки кораблі іноземного виробництва, але навіть й запчастини. Тому траулери спокійно заходять у порт норвезького Киркенеса і отримують необхідне обслуговування, а Росію ігнорують", - пояснив Варламов.

У грудні 2017-го мер Мурманська Дмитро Філіппов поскаржився, що за останні 5 років поставки риби в місто скоротилися втричі. "Самі жителі давно змирилися з лихом. Вони навіть активно його захищають. Мовляв, всюди ж так!" - сказав блогер.

Мурманськ став одним із вимираючих міст Росії. Всього з 1991 року місто втратило 177 626 осіб. Це 37,5% населення.


Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Міноборони РФ плаче від люті: Українські дрони влаштували "веселу ніч" у восьми областях Росії, - джерело

субота, 20 квітень 2024, 13:29

Безпілотники в ніч на 20 квітня атакували енергетичні об’єкти на території Російської Федерації. За даними джерел УНІАН, це була спільна операція Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спеціальних операцій ЗСУ, передаю...

"Працюють занадто повільно": Міноборони Британії гальмує постачання озброєння для України - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 12:59

Міністерство оборони Великої Британії звинувачують у «повільній роботі» з невикористанням половини з £900 млн для України. Затримки означають, що лише £404 млн із коштів, пожертвуваних дев’ятьма країнами, було витрачено. Про це повідомляє The Guardian,...