Зазіхнув на "скрепи": У Росії судять блогера за слова "Бога немає"

У російському Ставрополі почався суд над блогером Віктором Красновим, якому інкримінується образа почуттів віруючих під час суперечки в соціальній мережі "ВКонтакте".

В Росії судять блогера за слова "Бога немає". Ілюстрація: chto-proishodit.ru.

У російському Ставрополі почався суд над блогером Віктором Красновим, якому інкримінується образа почуттів віруючих під час суперечки в соціальній мережі "ВКонтакте". Восени 2014 року Краснов в соцмережі написав коментар незнайомцю зі словами "Бога немає", а також назвав Біблію в суперечці "підбіркою єврейських казок". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Чоловік, якому було адресовано коментарі Краснова, написав заяву на блогера в правоохоронні органи. За словами блогера, позивач в момент спору був студентом юридичного факультету.

Краснов провів місяць в психіатричній лікарні, в результаті чого його визнали осудним. Лінгвістична експертиза коментаря блогера показала, що в ньому міститься образа почуттів співрозмовника.

Відповідальність за "образу почуттів віруючих" (ст. 148 КК) була введена після процесу над учасниками групи Pussy Riot. Стаття передбачає покарання у вигляді великого штрафу і позбавлення волі на строк до трьох років.

Бога нет

Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: Опитування показало, за яких умов

четвер, 2 травень 2024, 15:56

Більшість українців все ще планують повернутися до України (26% точно та 26% скоріше). З них 61% планує це зробити після війни, передають Патріоти України. з посиланням на дані опитуванняInfo Sapiens. Остаточне закінчення війни / припинення бойових ді...

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...