"Здрасьте вам": Мерія Дніпропетровська вирішила відновити демонтований пам'ятник Петровському

Для демонтованого радянського ідола, який був організатором Голодомору, мерія має намір знайти нове місце для його встановлення.

Повалений пам'ятник Петровському. Фото:www.ukrinform.ua

Міська влада Дніпропетровська має намір відновити демонтований пам'ятник Петровському і знайти для нього нове місце. За словами виконуючого обов'язки віце-мера Миколи Лисенка, мерія має намір врахувати думку мешканців міста з цього приводу. Про це повідомила прес-служба Дніпропетровської міської ради, інформують Патріоти України.

Як стало сьогодні відомо, Дніпропетровське обласне управління Національної поліції відкрило кримінальне провадження у зв'язку з пошкодженням пам'ятника радянському діячеві Григорію Петровському. Дії активістів кваліфіковані за за ч. 2 ст. 298 КК (незаконне проведення пошукових робіт на об'єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини).

До знесення пам'ятник знаходився на Привокзальній площі в Кіровському районі Дніпропетровська. Активісти, які в основному представляють партію "УКРОП", вирішили демонтувати його, мотивуючи це виконанням закону про декомунізацію.

29 січня о 21 годині вони підпиляли пам'ятник, а потім скинули його на землю із застосуванням вантажного крана. За даними поліції, участь в акції брали близько 200 осіб.

"Добре, що став на міну": Мати російського окупанта зраділа, що син повернувся з фронту інвалідом

неділя, 5 травень 2024, 21:30

Російський окупант Олексій Воронін пішов вбивати українців через борги і кредити. Додому загарбник повернувся без кінцівки, але радіє, що отримав мільйони компенсації та купив квартиру. Історію "трьохсотого" окупанта розповів Юрій Бутусов, передають Па...

Російський футболіст поскаржився на ромів та маленьку зарплату в Словаччині

неділя, 5 травень 2024, 20:50

Російський футболіст Микита Глушков розповів, що його шокувало під час виступів у Словаччині, передають Патріоти України. «У словацькому місті Требішов було населення близько 30 тисяч, і третина – роми. Вечорами було небезпечно гуляти – раптом хтось із...