"Земляни, прощавайте!": Черновецький полетить у космос з американською командою

​Екс-мер Києва стане першим космічним туристом українського походження.

Леонід Черновецький. Фото:vnews.agency

Леонід Черновецький має намір полетіти в космос. Він стане першим космічним туристом українського походження і візьме участь в програмі американської компанії Space Adventures в якості туриста на Міжнародній космічній станції (МКС). Мультимільйонер вже пройшов медичне тестування і підготовку до польоту, але дата старту ще не призначена. Про це політик розповів сайту Гордон, передають Патріоти України.

Скільки грошей екс-мер витратить на політ, він повідомити відмовився, але зазвичай польоти на МКС обходяться в суму близько $30 млн, на відміну від більш бюджетних суборбітальних турів, які коштують від $250 тис.

"Часто в житті буває так: поки є здоров'я - немає грошей і часу на мрію. Та й неможливо це було раніше, приватного космічного туризму не існувало як галузі. А коли з'являються гроші, то часу все одно не вистачає. Успішні, заможні люди, як правило, вже у віці, тобто виникають проблеми зі здоров'ям. Унікальність моєї ситуації в тому, що я вже можу собі дозволити участь в космічній програмі, і при цьому зберіг відмінну фізичну форму, яка повністю відповідає вимогам NАSА для астронавтів", - похвалився Черновецький.

Корабель стартує з космодрому Байконур в Казахстані, вся подорож займе близько 10 днів, шість з них політик проведе безпосередньо на МКС. На сьогоднішній день в космосі побували сім туристів, один з них - американський мільярдер Чарльз Сімоні - двічі, повідомляє Space Adventures. Українців серед космічних мандрівників до цього часу не було.

"Коли Юрій Гагарін здійснив перший для людства політ в космос - мені було 10 років, це ж дуже романтичний вік. Я пам'ятаю, який настрій тоді панував серед школярів: всі хотіли бути космонавтами. Я дав собі обіцянку, що зроблю все, щоб втілити мрії. Назву гагарінського корабля - "Восток" - я дав реабілітаційному центру в Києві, адже люди там теж долають усі перешкоди на шляху до заповітної мети", - поділився екс-мер.

Як відомо, Леонід Черновецький зараз живе в Грузії, де займається політикою, управління своїм бізнесом він передав синові Степану.

Слід нагадати, що Черновецький був мером Києва з 2006-го по 2012 рік. У березні 2006 року він був обраний міським головою, набравши 32% голосів. У травні 2008 року було проведено позачергові вибори мера Києва, які Черновецький виграв з результатом 37%. У червні 2012 року він написав заяву про відставку.

Уряд Швеції пообіцяв покращити умови життя для українських біженців: Про що йде мова

понеділок, 6 травень 2024, 11:58

Уряд Швеції посилено працює над новими правилами, згідно з якими, українським біженцям не доведеться тягнути жалюгідне існування на 71 шведську крону на день (258,5 грн). Про це пише Swedinfo, передають Патріоти України. . «Ми розберемося з усіма пит...

"Основне завдання": У Міноборони пояснили, як працюватиме реєстр "Оберіг"

понеділок, 6 травень 2024, 11:30

Реєстрі військовозобов'язаних "Оберіг" взаємодіє із шістьма реєстрами, що необхідно для актуалізації даних. Про це заявила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко, передають Патріоти України. . «У першу чергу реєстр «Оберіг» – це інструмент ...