Жахлива знахідка: Польські археологи виявили газові камери, навмисно заховані нацистами під землею

Концтабір Собібор розташовувався поблизу залізничної станції в східній частині провінції Люблін, Польща.

Польські археологи виявили газові камери, навмисне заховані нацистами під землею. Фото: provokator.co.il.

Польські археологи стверджують, що знайшли нові докази жахливої історії нацистського режиму. Вони виявили газові камери, умисно приховані нацистами після повстання. Газові камери були сховані солдатами німецької армії під землею на території колишнього концтабору, розташованого на околиці села Собібор. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Офіційні особи вважають, що під час Голокосту в знайдених камерах було вбито близько чверті мільйона євреїв. Дорога, що проходила на цьому місці, приховувала уламки газових камер протягом десятків років.

Нещодавно на місце прибули археологи і вирішили розкопати дорогу. Після тижня розкопок вони виявили справжній жах, що ховається під землею.

«Нарешті ми змогли добитися нашої мети - ми виявили уламки газових камер, - сказав Йорам Хайм, один з архітекторів, які брали участь в даному проекті. - Ми були сильно здивовані розмірами будівлі і хорошим станом камер.

У Хайма є особистий зв'язок зі знайденими уламками - нацистами були арештовані два його дядьки, після чого їх убили в концтаборі Собібор. В районі концтабору також були знайдені деякі особисті речі, серед них - обручка з гравіюванням на івриті, яка свідчила: «Адже ти була послана мені згори».

Концтабір Собібор розташовувався поблизу залізничної станції в східній частині провінції Люблін, Польща. Концтабір був побудований в березні 1942 року - в той же час, що і табори Белжець і Треблінка, в рамках операції «Рейнхард». Собібор складався з трьох окремих секцій - адміністративної зони, приймальні та зони винищення.

На ділянці лісу в північній частині концтабору нацисти побудували бункер. З квітня 1942 року по жовтень 1943 року там було вбито близько 250 000 євреїв. Після повстання, що сталося 14 жовтня 1943 року, німці вирішили розібрати табір.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...