Жертви режиму Асада: Турецькі лікарі підтвердили використання зарину під час хімічної атаки в Ідлібі

​В аналізах постраждалих від атаки виявили метаболіт зарину.​

Жертви хімічної атаки у Сирії. Фото:http://glavcom.ua

Під час хімічної атаки на підконтрольній повстанцям проти режиму Башара Асада території в сирійській провінції Ідліб був застосований отруйний газ зарин. Про це заявив міністр охорони здоров'я Туреччини Реджеп Акдаг, передають Патріоти України з посиланням на агентство Анадолу.

За його словами, в аналізах крові і сечі сирійців-жертв хіматаки в Ідлібі виявлений ізопропіловий ефір фторангідриду метилфосфонової кислоти-метаболіт газу зарин.

Як повідомлялоя раніше, напад з передбачуваним застосуванням хімічної зброї стався вранці 4 квітня в Ідлібі. За даними свідків, отруйний газ над містом розпорошили російські військові літаки Су, які належать повітряним силам РФ і Сирії.

5 квітня Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини повідомив, що число загиблих в результаті можливої хімічної атаки в місті Хан-Шейхун склало 72 людини, сотні постраждали.

У відповідь на цю атакуСША завдали ракетного удару по авіабазі в Сирії. Пентагон заявив, що 59 крилатих ракет «Томагавк» були випущені в 4.40 по сирійському часу з есмінців в східній частині Середземного моря.

Президент США Дональд Трамп пояснив, що діяв в «життєво важливих інтересах національної безпеки Америки», щоб запобігти використанню хімічної зброї. За його словами, база, по якій завдали удару, була точкою старту для хімічної атаки.

Як відомо, найгучніша і жорстока атака із застосуванням зарину в сирійській громадянській війні сталася в 2013 році. За даними комісії ООН, що розслідувала інцидент, по передмістях Дамаска були випущені кілька ракет з боєголовками, що містять в цілому 350 літрів зарину. Жертвами атаки, за різними даними, стали від 281 до 1729 чоловік, постраждали близько 3600 осіб

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...