Жінки та діти: стали відомі подробиці загибелі українців у Буркіна-Фасо

Кав'ярня Cappuccino була дуже популярна серед іноземців, що проживають в Буркіна-Фасо. Власниками закладу було загибле подружжя місцевого мешканця та українки.

Теракт в Буркіна-Фасо. Фото:nv.ua

У соціальних мережах розповіли про українців, які загинули внаслідок теракту в Буркіна-Фасо (Західна Африка). Про загиблих написала блогер Катерина Золотарьова на своїй сторінці в соцмережі Facebook, інформують Патріоти України.

"Сталася страшна трагедія. На ресторан моїх знайомих в Буркіна-Фасо напали терористи. Після розстрілу в ресторан ще й гранату кинули. Загинуло дуже багато людей, в тому числі і сама подруга, її дитина, сестра і мама. Наші, українці", - розповіла Золотарьова.

Терористи вчинили атаку на Cappuccino Café, власниками якого є Гайтан Сантомена і його дружина українка Вікторія Янковська, яка переїхала до Буркіна з Харкова.

Крім Вікторії, від рук терористів загинула її сестра Яна, що також проживала в Буркіна-Фасо, і їх мати Людмила, яка прибула в місто Уагадугу напередодні спланованого весілля Яни. Також в числі загиблих - 9-річна дитина Вікторії і Гайтана, Мішель (Михайло) Сантомена.

Місцеве видання Аouaga.com зазначає, що кав'ярня Cappuccino була дуже популярна серед іноземців, що проживають в Буркіна-Фасо. Вона стала першим місцем, яке атакували терористи.

Як повідомлялося раніше, в результаті нападу на готель Splendid в Буркіна-Фасо загинули 27 людей. За словами французького посла, були врятовані 150 чоловік з 18 країн.

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...

В Україні батька сімох дітей визнали ухилянтом

вівторок, 23 квітень 2024, 20:30

В Україні чоловіка, який є батьком сімох неповнолітніх дітей, суд визнав винним в ухиленні від мобілізації. Йому присудили три роки арешту, який замінили на два роки іспитового терміну. Про таке рішення суду Полтавської області йдеться у матеріалах спр...