Жодного вольта окупантам: Блокувальники Криму висунули умови ремонтникам "Укренерго"

На анексований півострів не повинна надходити електроенергія до вирішення низки політичних питань.

Повалені опори ЛЕП у Херсонській області. Фото:news.pn

Учасники блокади окупованого Криму ставлять умовою допуску до ремонту ЛЕП "розріз" кабелів, по яких електроенергія може надходити на півострів. Про це повідомив на прес-конференції т.в.о. директора "Укренерго" Всеволод Ковальчук, передають Патріоти України з посиланням на Inforesist.

"Обов'язковою умовою для того, щоб допустити нас до відновлення ліній з боку цих представників є гарантоване не постачання електроенергії в Крим до вирішення низки політичних питань, які вони висувають в рамках своєї акції", - сказав він.

"Для того, щоб їм забезпечити цю гарантію, ми повинні розрізати кабелі на всіх чотирьох лініях на анкерно-кутових опорах, найближчих до місця подій, після цього вони допускають нас до відновлення ліній електропередач", - додав голова НЕК.

За його словами, в даний час ця вимога буде обговорюватися з представниками профільного міністерства та силових структур.


На фронті загинув відомий український актор

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:59

Відомий український актор театру і кіно Євген Шумілов загинув на фронті. Сумну звістку повідомив у Facebook його близький друг Іван Марченко, передають Патріоти України. Він зазначив, що Євген Шумілов мобілізувався до лав ЗСУ два роки тому і вирушив на...

До України повертаються заморозки: Синоптики розповіли, де й коли суттєво знизиться температура

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:30

Синоптики попереджають про суттєве зниження температури повітря в Україні. Як наслідок - у низці регіонів очікуються заморозки. Про це повідомили в Укргідрометцентрі, передають Патріоти України. Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні метеор...