Жорстоко катували і своїх бійців: Командири "Торнадо" збочено знущалися і над власними підлеглими - ЗМІ

Вирізати на шкірі бійця батальйону геніталії з текстовим супроводом - на це вистачало і фантазії, і "людяності" у покидьків з офіцерськими погонами.

Командир "Торнадо" Руслан Онищенко. Фото:fakty.ictv

Як виявилося, торнадівці жорстко катували і своїх людей. Факти ICTV публікують другу частину розслідування звірств "Торнадо", цього разу – про тортури колишнього бійця батальйону в підвалі школи Лисичанська, передають Патріоти України.

Табір Торнадо

Батальйон Торнадо зробив табір в Лисичанській школі №32. Бійці активно укріплювались, використовуючи державне майно. Місцеві жителі дивуються таким діям, адже Лисичанськ знаходиться за 50 кілометрів від фронту:

"Парти повиносили, зробили з парт укріплення," – розповіла вахтер навчального закладу. Зокрема, на стінах школи торнадівці залишили свастику.

А підвал навчального закладу був у Торнадо приміщенням для тортур і утримування всіх, кого затримав батальйон.

Тортури своїх

Колишнього торнадівця Юрія вкрали з його квартири під приводом, що він сепаратист і зрадник. Чоловік відмовився воювати в складі батальйону.

" Вони (батальйон Торнадо – ред.) почали займатися свавіллям. Я подивився і звідти пішов … Раніше я її (школи – ред.) не бачив, так як мене привезли сюди в багажнику з одягненим мішком на голові," – розповідає Юрій.

Юрій стверджує, що за наказом Руслана Онищенка його катували:

"Оточили мене, роздягли і, напевно, близько години знущалися. Людей 10, а то й більше, мене били і трубами, і палицями, і руками, і ногами."

Юрій також показав, як йому на передпліччі вирізали лезом і заливали тушшю малюнок чоловічих геніталій.

На грудях у потерпілого був шрам у вигляді надпису “муся”. Юрій розповів, що це означає “людина нетрадиційної орієнтації”.

Потерпілий заявив, що різав собі вени шматком від іржавого металу, який відірвав від дверей в підвалі.

"Комбат мене кличе, дивиться, а я напівживий і з калюжею крові … Мене витягли на бетонну підлогу. Тут він сказав медсестрі, щоб вона зашивала… А медсестра при вигляді цього жаху (у неї руки тремтіли) сказала, що не може. Тоді він сам без наркозу мене зашив," – розповідає Юрій.

Версія командира Торнадо

Втечу Юрія командир Торнадо Руслан Онищенко розцінював як зраду.

Сам же командир батальйону розповідає, що підвал в школі був не для покарання, а для ізоляції бійців “в такому стані”, щоб вони нібито не накоїли дурниць: або не висмикнули кільце з гранати, або не взяли зброю в руки.

Дружина Онищенко заявила, що людей з підвалу допитували. Але Руслан Онищенко це заперечує:

– Моя дружина не професіонал, і для неї опитати і допитати – одне слово… У нас був патруль, який затримував людей, і коли МВС не могло з якихось причин у себе залишити в КПЗ – вони привозили їх до нас.

Руслан Онищенко також стверджує, що Юрій крав і продавав зброю:

"Я завжди намагався з людьми поговорити … Попався він (Юрій – ред.), продавав зброю: лимоночки, патрончики… Я його садив і розмовляв з ним… Я винен, що робив саме так … Я винен лише в тому, що не писав рапорту. По суті, своїй – я не сміття. Чому я так не робив? Бо війна. На війні – інший закон. На війні – я командир," – сказав Руслан Онищенко.

Пізніше, на телефоні Руслана Онищенка знайшли фотографії Юрія зі слідами побиття в області ніг і статевих органів.

Увага! Відео заборонено дивитися особам до 18 років та людям зі слабкою психікою!

Кава буде не по кишені? Експерти налякали світовими цінами - ті сягли історичного максимуму

п’ятниця, 10 травень 2024, 6:38

Ціни на каву сорту робуста досягли історичного максимуму за 45 років на тлі дефіциту. Про це йдеться у звіті Міжнародної організації кави (ICO). За даними аналітиків, показник оптових цін у квітні зріс на 16,8%. Вартість кави досягла $1,9365 за фунт (0...

У реєстрі "Оберіг" буде окреме поле про статус вручення людині повістки: Як це працюватиме

п’ятниця, 10 травень 2024, 6:30

У Міністерстві оборони України повідомили, що функціонал реєстру "Оберіг" було вдосконалено. Так, у реєстрі буде окреме поле, яке вказуватиме на статус вручення повістки особі та показуватиме коли це сталося. Про це повідомила заступниця міністра оборо...