"Жрите таблетки!": Російські психологи винайшли "геніальний" спосіб лікування нерозділеного кохання

На Росії ЗМІ розтиражували новинку про сенсаційний спосіб лікування "нерозділеного кохання", який, наспрвді, заключається в прийомі транквілізаторів, чиї побічні ефекти можуть перетворити людину на овоч.

Російські психологи винайшли "геніальний" спосіб лікування нерозділеного кохання. Ілюстрація: Medicina99.Ru.

Російські ЗМІ пишуть про "новий" спосіб лікування хвороби розбитого серця, який нібито винайшли їхні співвітчизники - психологи з Російської Федерації знайшли "новий" ефективний спосіб лікування нерозділеного кохання, передають Патріоти України з посиланням на "Россійский Діалог".

"Під час закоханості, фізичного та емоційного тяжіння рівень серотоніну, який відповідає за самопочуття і задоволення, починає коливатися. Нормальні рівні серотоніну дають відчуття і спокою, і розслаблення, в той час як низькі рівні зазвичай дають відчуття тривоги і інші неприємні емоції", - пише видання.

На думку російських психологів, закоханий вже емоційно і фізично прив'язаний до людини, яка недоступна або непередбачуваний, його мозок може інтерпретувати радикальні зміни в хімії мозку як любов, з усіма наслідками, що випливають. Звідси психологи роблять висновок: треба приймати антидепресанти або транквілізатори.

"На думку психологів, найбільш ефективним способом є препарати, а саме антидепресанти або транквілізатори для тимчасового використання", - цитує психологів російське видання.

У той же час відомо, що призначати подібні ліки - це робота не психологів, а терапевтів і психіатрів. Багато таких препаратів через сильні седативні і побічні ефекти можуть просто перетворити людину в рослину, оскільки їх дія спрямована на гальмування процесів в головному мозку.

Втім, для російських психологів подібні методи лікування від нещасливого кохання вже не є чимось незвичайним. Тому і величезна кількість жителів Росії вважають за краще звертатися за допомогою до психологів з інших країн.

Гардероб льодовикового періоду: Вчені відкрили цікаві подробиці, в чому ходили неандертальці

четвер, 25 квітень 2024, 9:05

Саме неандертльцям приписують винахід одежі, в той час як предки сучасної людини розгулювали по Африці практично голими. Тодішній суворий клімат Євразії змушував первісних мисливців постійно мерзнути, особливо взимку. Учені отримали непрямі докази того...

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...