"Жуляни" стали головною парковкою приватних літаків українських нардепів - програма "Схеми" (відео)

Авіареєстри вказують, що джети українських "слуг народу" в основному зареєстровані в офшорах.

Аеропорт Жуляни. Ілюстрація:travel-cam.net

Народні депутати активно користуються приватними літаками і чартерами для перельотів вартістю в кілька тисяч євро. про це розповідають в ювілейному, сотому, випуск програми Схеми, спільного проекту телеканалу "UA: Перший" та "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

Журналісти, які чергували в київському аеропорту Жуляни з липня по вересень, фіксували регулярне приземлення джетів з парламентаріями. Рейси здійснювалися як всередині України, так і з-за кордону. Охорона депутатів від "Опозиційного блоку" Сергія і Юлії Льовочкіних агресивно реагувала на спроби операторів зняти VIP-пасажирів біля терміналу.

Серед нардепів, які користуються настільки дорогим видом транспорту, помічені Юрій Бойко і Нестор Шуфрич (Опозиційний блок), Андрій Іванчук ( "Народний фронт"), Ігор Кононенко (Блок Петра Порошенка) і інші.

Авіареєстри вказують, що джети в основному зареєстровані в офшорах.

"Частина знятих на відео депутатів, згідно з офіційними деклараціями, не могла собі дозволити ні купівлі, ні оренди приватних літаків. Офіційно бідні політики не гребують літати на чартерах разом з бізнесменами. Всі без винятку народні обранці дуже неохоче розповідають, скільки коштує і ким оплачується розкіш приватних перельотів - подалі від простих громадян з гучними чергами", - резюмують" Схеми ".

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...