Житель Запоріжжя збудував унікальний енергозберігаючий будинок з пляшок (відео)

​На зведення 3-поверхової будівлі пішло 20 років.

Будинок з пляшок з-під шампанського. Скріншот.

Житель Запоріжжя використовував пляшки з-під шампанського для створення енергоефективного та бюджетного будинку. На цей будинок чоловік витратив 20 років, пляшки почав збирати з кінця 90-х, і опрацював понад 100 інженерних креслень. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Триповерхова енергозберігаюча будівля повністю автономна. Налагоджено водо- і електропостачання. Взимку господарі обігрівають 100 квадратів грубкою старовинної конструкції. У стінах пляшки, заповнені повітрям, утримують тепло в житлових кімнатах. Між поверхами працює ліфт.

Будувати з оригінальних матеріалів стали частіше, відзначають фахівці. Будівництво з пляшок вважають енергоефективною технологією, але такою, що має дуже великий ризик. Скло може не витримати температурних коливань.

Прогнози архітекторів не лякають господарів, їм залишилося звести дах і завершити оздоблювальні роботи.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...