Жителі Донбасу розповіли, у складі якої держави хочуть бути: соцопитування

Опитування проводилося з 19 по 30 листопада 2015 року і засвідчило бажання 75% мешканців неокупованої частини Донбасу знаходитися в складі України.

Ілюстрація:espreso.tv

Переважна більшість (75%) мешканців неокупованої частини Донбасу вважають, що Донецька і Луганська області повинні в тій чи іншій формі бути частиною України. Про це свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" за підтримки уряду Канади в листопаді 2015 року, повідомляють Патріоти України з посиланням на Українську правду.

Більше третини опитаних (32%) вважають, що області повинні бути частиною України на тих же правах, що й раніше (53% жителів решти України поділяють цю думку). 35% хочуть отримати додаткові повноваження в рамках реформи з децентралізації (20%), а 8% очікують автономії областей у складі України (6%).

Лише 3% жителів Донбасу вважають, що контрольовані бойовиками райони регіону повинні залишатися у владі терористів (серед жителів решти України так вважають 7%). 7% хочуть віддати Донбас до складу Росії (2% жителів решти України згодні), ще 1% хоче бачити Донбас незалежною країною (1%).

Опитування проводилося з 19 по 30 листопада 2015 року. Всього було опитано 1800 осіб старше 18 років у всіх регіонах України, крім Криму та окупованої частини Донбасу. У підконтрольних районах Донбасу було опитано 1284 особи. Можлива похибка не перевищує 2,3%.

Розширення повноважень ТЦК і нові штрафи за порушення військового обліку: В Україні нардепи готують ще один закон

субота, 4 травень 2024, 12:30

18 травня набуває чинності змінене законодавство про мобілізацію. Сателітний законопроєкт №10379, який пройшов перше читання 10 квітня, передбачає збільшення штрафів за порушення правил військового обліку. У разі ухвалення цього законопроєкту повноваже...

Мобілізація в Україні: Чи буде кримінальна відповідальність за непроходження ВЛК

субота, 4 травень 2024, 11:30

У Верховній Раді триває робота над законопроєктом № 10379, що передбачає збільшення штрафів за порушення правил військового обліку, передають Патріоти України. Профільний Комітет провів позачергове засідання, опрацював і затвердив таблицю до другого ...