Життя, як воно є: ІТ та мобільні технології в КНДР (фото)

​У Північній Кореї доступ до інтернету мають не всі, а міжнародні телефонні дзвінки заборонені.

Північна Корея в одному фото. Фото: Maxim.

Життя в Північній Кореї все ще залишається під покривом таємниць. Безліч заборон діють в цій країні і одна з них - обмежений доступ до інтернету і всілякі заборони мобільного зв'язку, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Майже ніхто не використовує Інтернет.

Інтернет в Північній Кореї є, але доступ до нього сильно обмежений і користуватися ним можуть тільки іноземці і партійні діячі. Більшості ж корейців доступний національний інтернет кванмен, який повністю відгороджений від зовнішнього світу. Проте в мережі Кваме можлива навіть інтернет-торгівля. Наприклад перший північнокорейський інтернет-магазин Okryu.

Північна Корея заборонила Facebook, але розробила клон соцмережі, який був повністю працездатним і дозволяв користувачам зареєструватися за допомогою електронної пошти.

Смартфони є у одного з десяти північнокорейців.

У Північній Кореї близько 3 мільйонів абонентів мобільної мережі, а ось сучасні смартфони є лише у кількох сотень тисяч.

Північнокорейці не можуть здійснювати міжнародні дзвінки.

Основний оператор зв'язку Північної Кореї Koryolink не дозволяє здійснювати міжнародні дзвінки. Для дзвінків родичам, які покинули країну, жителі використовують телефони та SIM-карти китайського виробництва, що є дуже ризикованим заняттям.

Настільні ПК тільки для багатих.

Північнокорейці дійсно використовують комп'ютери, але вони в основному доступні для партійних діячів або студентів. Також комп'ютери є в інтернет-кафе і школах, хоча їх використання там контролюється.

USB-флешки як модний аксесуар.

ПК настільки рідкісні, що молоді люди, які живуть в столиці Північної Кореї, Пхеньяні, носять флешки в якості модного аксесуара.

На комп'ютерах встановлена операційна система на базі Linux.

Північна Корея створила свою власну операційну систему під назвою Red Star, на базі Linux. ОС включає в себе текстовий редактор, календар і медіаплеєр. Всі фото маркуються водяними знаками.

Їх операційна система виглядає як Mac OS.

Дешеві китайські планшети тільки для еліти.

Планшети дійшли і до Північної Кореї. Китайський планшет Woolim був представлений в минулому році для Північної Кореї. У ньому немає Wi-Fi і Bluetooth. Незважаючи на те, що в Китаї цей планшет дуже дешевий, в Кореї він коштує близько € 250, що не по кишені багатьом північнокорейцям.

Телевізори - не рідкість.

ТБ не є незвичним в Північній Кореї, так як через тв-трансляцію влада може доносити до народу свої послання. Однак набори каналів сильно обмежені.

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно