Жити заново: як вдовам військових, котрі загинули на Донбасі, повертали бажання жити далі

Пост травматичний синдром проявляється через півроку після втрати. До цього людина, ще не усвідомлює, що все змінилось. Коли цей час наступає, більшість жінок впадають у депресію

Для 50 вдів вінницьких військових організували проект "Жити". Жінок вчили жити заново. Учасницям зробили безкоштовні зачіски, макіяж та організували фотосесію. Після, провели тренінг на якому вчили боротись із життєвими труднощами. Про це кореспонденту gazeta.ua повідомила організатор проекту Таїса Гайда, зазначають Патріоти України.

"Мені відомо, що пост травматичний синдром проявляється через півроку після втрати. До цього людина, ще не усвідомлює, що її життя змінилось. Коли цей період проходить, зазвичай більшість жінок впадають у депресію. Дуже малий відсоток з них розуміє, що потрібно жити далі. Я багато часу спілкувалась із вдовами і зрозуміли, що більшість дівчат у досить важкому стані", - каже Таїса.

Спільнота кримських татари пожертвувала на проект тисячу доларів

"Взагалі проект ми планували ще два тижні тому. Готель "Дубовий гай" відкликнувся відразу. Спочатку вони погодились безкоштовно поселити наших учасниць та надали зали для тренінгів. Через пару годин переговорів, адміністрація готелю сказала, що дадуть ще кашу, хліб та м'ясну нарізку. На фуршет нам вінницькі бізнесмени скидалися грошима та продуктами" - говорить Гайда.

Фотограф, волонтер із зони АТО. На проект приїхав прямо із зони бойових дій. Чоловік фотографував дівчат лежачи на землі та стоячи на колінах.

"На проект мене запросили під час обстрілів у Авдіївці, два тижні тому. Дівчата розповіли, що планують зробити цей захід. В ході розмови виявилось, що у них немає фотографа. Запросили мене до участі, я погодився" - розповідає Олексій Палій.

На психологічному тренінгу жінки ділилися своїми переживаннями та страхами.

"Мені на цьому проекті дуже подобається. Більшість дівчат не впізнати. Нас нафарбували, поробили зачіски та пофотографували. Для мене це просто незабутні емоції. Я дуже хотіла вирватись кудись, бо вдома дуже важко. Щиро вдячна організаторам, за подароване свято" - ділиться враженнями одна з учасниць.

В майбутньому організатори планують створити подібний проект для мам солдат, що загинули.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...