Живе непогано: Голова Святошинського району Києва задекларував 29 квартир і 8 будинків при зарплаті 48 тисяч в рік

Список нерухомості 30-річного чиновника не вміщується на сторінках стандартного бланка декларації для чиновників.

 Центр протидії корупції в 2015 році звинувачував Сагайдака в незаконних доходах і вимагав притягнення  його до відповідальності. Фото: kievvlast.com.ua

У 2015 році заступник голови Київської міської державної адміністрації, депутат Київради Ілля Сагайдак заробив 245 тис. 443 грн. При цьому його дружина є власницею восьми будинків, 29 квартир і 15 гаражів. Такі дані опубліковані в декларації про доходи Іллі Сагайдака, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

З доходів Сагайдака зарплата становить трохи більше 48 тис. грн, його сім'ї - понад 3 млн. 200 тис. Понад 2 млн. 800 тис. його дружина отримала в результаті відчуження власності.Сагайдаку належить лише чверть квартири, в той час як членам його сім'ї - шість земельних ділянок, найбільша з яких площею 83457 кв. м, вісім житлових будинків, 29 квартир, 15 гаражів по 13,8 кв.м і вісім об'єктів іншого нерухомого майна.

Сагайдак є власником автомобіля BMW 2012 року випуску, а його дружина - трьох автомобілів, серед яких, наприклад, Porsche Cayenne.

На рахунках в банках у Іллі Сагайдака - понад 1,5 млн грн, у його дружини - більше 500 тис. При цьому понад мільйон гривень Сагайдак витратив на виплату кредиту. Так, на дружину чиновника записано 29 квартир, метраж однією з яких досягає 844 кв.м.

Нагадаємо, декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру повинні подаватися до 1 квітня кожного року.

Ілля Сагайдак з серпня 2014 року очолює Святошинську райдержадміністрацію, до цього був першим заступником голови Шевченківського району. Він також є депутатом Київради від "Солідарності".

На початку року мер Києва Віталій Кличко призначив Сагайдака заступником голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень. Він займається питаннями транспортної галузі. Сагайдак раніше розповів, що мер запропонував йому таку посаду, "оцінивши його вміння креативно і нестандартно вирішувати наболілі проблеми".

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як у селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...